Karabag Savasi'nin Yil Dönümünde Istanbul'da Anma Etkinligi Düzenlendi

Karabag Savasi ve zaferinin yil dönümü dolayisiyla Sultanahmet'te anma etkinligi düzenlendi.

Ayasofya-i Kebir Camii'nin önünde gerçeklestirilen etkinlige, TÜGVA, Azerbaycan Gençlik Vakfi ve bazi sivil toplum kurulusu üyeleri, ögrenciler ve Azeri gaziler katildi.

"Karabag Azerbaycan'dir'" yazili pankart ile Türk ve Azeri bayraklari tasiyan gruptakiler adina açiklama yapan TÜGVA Istanbul Il Baskani Emrullah Sanlan, bir yil önce bugün baslayan ve 44 gün süren ikinci Karabag - Vatan Savasi'nin, Azerbaycan'in büyük zaferi ile sonuçlandigini animsatti.

Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev'in liderliginde kazanilan bu sanli zaferin, tarihe altin harflerle yazildigini ifade eden Sanlan, sunlari söyledi:

"Türkiye olarak bir kez daha kardeslerimizin yanindaydik. Karabag meselesi, Azerbaycan ordusunun basarili operasyonuyla kisa bir süre içinde Azerbaycan lehine çözüme kavusturulurken, Sayin Cumhurbaskanimizin net durusu unutulmamalidir. Savasin ilk günlerinden itibaren Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan, Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'in yaninda yer aldigini ve kardeslerimizin asla yalniz olmadigini söylemistir. Cumhurbaskani Sayin Aliyev'in savas zamani 'Türkiye tarafindan siyasi ve manevi destegin sergilenmesi bize ilave güç vermis, bu destek sayesinde Azerbaycan zafere dogru daha emin adimlarla yürümüstür' açiklamasi bu destegin en net göstergesidir."

- Tüm dünya Türk-Azerbaycan kardesligine sahit oldu

Cumhurbaskani Aliyev'in, "Türk ordusunun Bakü'ye gelmesi, Ermeni çetelerinin saldirilarindan kurtarmasi, her bir Azerbaycanlinin kalbinde yasiyor. Azerbaycan halki bu agir dönemde Türk halkinin ona gösterdigi yardimi hiçbir zaman unutmayacaktir" sözlerini hatirlatan Sanlan, "Bu tarihi bagin devami olarak, Azerbaycan ve Türkiye Cumhurbaskanlarimizin birbirine 'gardas' diye seslenmesi, ay yildizli bayraklarimizin beraber dalgalanmasi, dostlarimiz için gurur, düsmanlarimiz için en net gözdagidir. Vatan Savasi'nin zaferle sonuçlanmasi, bölgedeki güç dengelerinin degismesine neden olurken, Azerbaycan ile Türkiye arasindaki birlik ve beraberligin yeni bir nisanesi, olarak tarihe geçmistir." diye konustu.

Kaynak: AA