37 Milyon Liralik Vurguna 4 Tutuklama

Adana’da 37 milyon 845 bin lira haksiz kazanç elde ettigi öne sürülen aralarinda eski banka müdürü ile

37 Milyon Liralik Vurguna 4 Tutuklama
çalisanlarin da bulundugu 18 zanlidan 4’ü tutuklandi.

Adana Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü’ne bagli Mali Büro Amirligi ekipleri, bir dolandiricilik sebekesinin piyasaya sahte çek sürdügünü, kisiler ve paravan sirketler üzerinden banka görevlileri ile birlikte hareket ederek çek karneleri aldigini, çekleri sahte cirolarla piyasaya sürerek bir özel bankayi ve piyasayi 37 milyon 845 bin lira zarara ugrattigini tespit etti. Polis, Cumhuriyet Savciligindan aldigi izinle teknik ve fiziki takip baslatti. Yapilan çalisma sonucu bankanin eski müdürü E.A. adli kadinin ve çete lideri Halil P.’nin de aralarinda bulundugu 22 kisi belirlendi. Savciligin süpheliler hakkinda yakalama karari çikartmasinin ardindan ekipler, 22 Eylül’de belirlenen adreslere es zamanli operasyon düzenledi.

Operasyonda aralarinda E.A. ve Halil P.’nin de oldugu 18 zanli gözaltina alinirken, adreslerinde bulunamayan 4 kisiyi yakalama çalismalarinin sürdügü belirtildi. Adreslerde yapilan aramalarda 1 milyon 275 bin 500 TL degerinde 30 çek ve fotokopileri, 347 bin 500 TL degerinde 25 senet, 800 euro, iki farkli sirkete ait kase, fatura ve vergi levhasi, 9 pos cihazi ve 8 farkli kisiye ait kredi karti ele geçirildi. Ayrica E.A.’nin cep telefonunda da çok sayida sahte çek çikti.

E.A.’nin bu yolla kazandigi parayla lüks bir hayat yasadigi öne sürüldü. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden 4’ü tutuklanirken, 12’si adli kontrol sarti, 2’si ise savcilik talimatiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi. Zanlilardan birinin adliyeye sevki sirasinda yüzünü tamamen maske ile kapatmasi dikkat çekti.
Kaynak: İHA