Aydin'da 'Deneyap Teknoloji Atölyesi'nin Açilisi Yapildi

Cumhurbaskanliginin 100 Günlük Eylem Plani çerçevesinde ’81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin kurulmasinin hedeflendigi proje kapsaminda Aydin Gençlik Merkezi bünyesinde yapimi tamamlanan ’Deneyap Teknoloji Atölyesi’ Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan öncülügünde gerçeklestirilen canli baglanti ile açildi.

Aydin'da 'Deneyap Teknoloji Atölyesi'nin Açilisi Yapildi
Ülke gelisimine yüksek katki saglayabilecek yetenekli ögrencilerin ülke genelinde tespit edilmesi ve bu ögrencilerin gelisimleri için gerekli desteklerin saglanmasi amaciyla ’Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ kuruluyor. Cumhurbaskanliginin 100 Günlük Eylem Plani çerçevesinde 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin kurulmasi yönünde çalismalarin gerçeklestirildigi proje kapsaminda gençlerin bilim ve teknolojide yenilik üretebilen bireyler olmalari hedefleniyor.

27 ilde Deneyap Teknoloji Atölyelerinin açilisi canli baglanti ile yapildi

Aralarinda Aydin’inda bulundugu 27 ilde kurulan Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin açilisi TEKNOFEST’e katilan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan öncülügünde canli baglanti ile gerçeklestirildi.

Aydin’da Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin açilis kurdelesini Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürü Cenap Fillikçioglu, Aydin Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Ömer Turan, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Sabri Acar, Il Sanayi ve Teknoloji Müdürlügü Sube Müdürü Ibrahim Bugdayci ve Efeler Ilçe Milli Egitim Müdürü Hakan Özcan gençlik merkezi gönüllü gençleri ile birlikte kesti.

Sinavda basarili olan gençler ücretsiz yararlanacak

Aydin’da Deneyap Atölyesi’nden yararlanmak isteyen 5’inci, 6’inci, 9’uncu ve 10’uncu sinif ögrencileri 11-31 Ekim tarihleri arasinda e-sinava tabi tutulacak. 15 matematik, 15 fen, 6 algoritma, 4 güncel bilgiler olmak üzere toplamda 40 sorunun sorulacagi sinavda basarili olan ögrenciler daha sonra uygulamali sinava alinacak. E-sinavin yüzde 70’i, uygulamali sinavin da yüzde 30’undan basarili olan 5 ve 6’inci sinif ögrencilerinden 100 kisi, 9 ve 10’uncu sinif ögrencilerinden 60 kisi olmak üzere toplamda 160 genç 2 yil boyunca Gençlik Merkezi bünyesindeki Deneyap Atölyesi’nden ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Aydin’daki Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin açilisinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere proje paydaslarina tesekkür eden Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürü Cenap Fillikçioglu, "Bilim ve teknolojinin gelisimi ve gençlere bu konuda rehberlik yapacak Deneyap Teknoloji Atölyelerinden bir tanesi de Aydin’da olusturuldu. Gençlerimizin gelisimine büyük katki saglayacak bu atölyenin olusumunda emegi geçen basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu, Sanayi ve Teknoloji Bakanimiz Mustafa Varank’a, TÜBITAK’ ve T3 Vakfi’na tesekkür ediyorum" diye konusarak gençleri Aydin Gençlik Merkezi’ndeki Deneyap Teknoloji Atölyesi’ne beklediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA