TSE Baskani Prof. Dr. Sahin, ISO Konsey Üyeligine Seçildi

Türk Standardlari Enstitüsü (TSE) Baskani Prof. Dr Adem Sahin, Uluslararasi Standardizasyon Teskilati’nin (ISO) Konsey üyeligine seçildi.

TSE Baskani Prof. Dr. Sahin, ISO Konsey Üyeligine Seçildi
ISO’nun 43. Genel Kurulu 22-24 Eylül arasinda Ingiltere’nin ev sahipliginde uzaktan katilimli olarak gerçeklestirildi.

Genel Kurul’un oturumunda yapilan oylama sonuçlarina göre TSE Baskani Sahin, en fazla oyu alarak ISO Konsey üyeligine seçildi. Teskilatin 20 üyeli konseyi, ISO’nun politikalarini belirliyor, stratejilerini olusturuyor. Politikalari ve stratejileri de hayata geçiren konsey, ISO’nun en üst düzey yönetim organi olarak görev yapiyor.

Oylama sonucunu degerlendiren Sahin, “TSE olarak Ülkemizi uluslararasi organizasyonlarda üst seviyede temsil edecegiz. Paydaslarimizin standardizasyona katilimlarini artirmalari, bu görevi stratejik olarak gerçeklestirebilmek adina önemli bir hal almistir. Sanayicilerimiz ve diger paydaslarimizin bölgesel ve uluslararasi standardizasyon çalismalarina aktif olarak katilmalari durumunda bu ve benzeri görevlerde güçlü ve etkin bir temsil gösterebiliriz” dedi.

Konsey üyeliginin sanayiciler ve paydaslar için hayirli sonuçlar getirmesini dileyen Sahin, “ISO politikalarinin belirlenmesinde ve hayata geçirilmesinde etkin olacagiz. Ülkemize, sanayicimize uluslararasi arenada kazanimlar saglayacagiz. Ayrica Enstitümüz tarafindan hazirlanan standartlarin ISO nezdinde kabul edilmesi için çalisacagiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA