Sakin Sehir Savsat'ta Yöresel Ürünler Tüketiciyle Bulustu

Artvin'in sakin sehir ünvanli Savsat ilçesinde yerel ürünlerin satisini ve tanitimini yapmak amaciyla "Cittaslow Pazari" etkinligi düzenlendi.



Savsat Kaymakamligi ve Savsat Belediyesi is birliginde, belediye binasi önünde gerçeklestirilen etkinlikte yöre sakinlerince üretilen organik gidalar ve el emegi hediyelik esyalar satisa sunuldu.

Yerel sanatçilar ise seslendirdikleri türkü ve sarkilarla organizasyona renk katti.

Ilçe Kaymakami Yusuf Akin, köylerden getirilen yöresel ürünlerin pazarda satisinin yapildigini söyledi.

Akin, sakin sehir unvaninin ilçeye çok büyük bir deger kattigini belirterek, bu unvani korumak ve çitayi daha yüksege çikarmak için yerel degerlerin korunarak gelistirilmesinin çok önemli oldugunu vurguladi.

Etkinlikte hem lezzetli ve saglikli dogal organik ürünlerin hem de el emegi, göz nuru ile yapilan yöresel el sanatlarinin en güzel örneklerinin sergilendigine isaret eden Akin, "Artik ilçemiz kadini ve erkegi ile üretime yönelmistir. Burada kadinlarimizin da üretime katildiklarini görmek bizleri oldukça mutlu etti." dedi.

Savsat Belediye Baskani Nihat Acar da yerel kalkinmayi desteklemek amaciyla, alin terini el emegiyle birlestiren yerel üreticiyi, tüketiciyle bulusturduklarini söyledi.

Acar, kentin dogasina, kültürüne, tarihine, yemeklerine, ürünlerine sahip çikilarak gelistirilmesinin, sosyal ve ekonomik hayatin canlanmasi adina önem arz ettigine dikkati çekti.

Savsat ketesinin cografi isaretli ürün olarak tescillenmesini sagladiklarini vurgulayan Acar, "Korova dedigimiz yöreye özgü içecegimizin de cografi isaret almasinda da sona yaklasildi. Bunlar bizim için çok önemli. Cografi isaretli ürüne sahip olmak demek, turizm yönünden ilerlemek demektir." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA