Rektör Çakar Üreticilerle Bir Araya Geldi

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitesi’nin Çevre ve Saglik Alanlarinda Ihtisaslasma Programi kapsamindaki çalismalarina katilan üreticilerle bir araya geldi.

Rektör Çakar Üreticilerle Bir Araya Geldi
Düzce Üniversitesi Sosyal Tesisler binasinda gerçeklesen programa; Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ilhan Genç, Prof. Dr. Idris Sahin, Çevre ve Saglik Teknolojilerinde Ihtisaslasma Koordinatörü Doç. Dr. Ugur Hasirci ile ihtisaslasma programina gönüllü olarak katilim saglayan üreticiler katildi.

Programda konusan Rektör Çakar, tibbi bitki, tibbi mantar yetistiriciligi ve aricilik faaliyetleriyle bölgesel kalkinmaya katki saglayan üreticilere tesekkür ederek sözlerine basladi.

Bu tür çalismalarda denemenin, merak etmenin ve ilgi duymanin çok önemli oldugunu söyleyen Rektör Çakar, Düzce’nin bereketli ve verimli topraklara sahip oldugunu belirterek findik disindaki tarim düsüncesinin degisimi de beraberinde getirdigini vurguladi.

“Üreticiler çözüm ortaklarimiz”

Ilk örnek olmanin her zaman zor olduguna isaret eden Prof. Dr. Çakar, görsel hafizayla düsünen bir toplum oldugumuz için rol model olmanin önemine degindi. 2017 yilinda ilçeleri ziyaret ederek ihtisaslasma programini anlatmaya basladiklarini dile getiren Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, üreticilerin gelir elde etmeye basladikça, yayginlastirma faaliyetlerinin de kolaylastigini sözlerine ekledi. Önümüzdeki ay üreticilerin de katilimiyla yeniden toplantilar yapmak istediklerini belirten Rektör Çakar, üreticileri çözüm ortaklari olarak gördüklerine dikkat çekerek, bu topraklardan farkli ürünler de yetistirme vizyonu olusturmak istediklerinin altini çizdi.

“Düzce’nin en cesur insanlari”

Düzce Üniversitesi Çevre ve Saglik Teknolojilerinde Ihtisaslasma Koordinatörü Doç. Dr. Ugur Hasirci ise, üreticilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duydugunu ifade ederek kendilerine her zaman destek olmayi sürdüreceklerini söyledi.

Düzce Üniversitesi’nin; Bilimsel ve Teknolojik Arastirmalar Uygulama ve Arastirma Merkezi’nde (DÜBIT) toprak analizi yaparak çiftçilere, toprak ve iklim sartlarina en uygun tibbi bitki yetistirme önerisinde bulundugunu belirten Hasirci, üreticilerden katma degeri yüksek tibbi bitki yetistirmelerinin önemi üzerinde durdu. Daha önce denenmemis ve yapilmamis bir faaliyeti yaptiklari için üreticileri, Düzce’nin en cesur insanlari olarak tanimlayan Doç. Dr. Ugur Hasirci, Düzce Üniversitesi’nin üreticilere bilgi verme, yönlendirme ve pazarla bulusturma misyonu oldugunu dillendirdi.

Düzce Üniversitesi’nin Destekleriyle Artik Kendi Ürünlerini Üretip Satabiliyorlar

Ihtisaslasma çalismalarina gönüllü olarak katilan üreticiler ise görüslerini ifade ederek, Düzce Üniversitesi’nin destekleriyle basladiklari bu çalismalarda, kendi ürünlerini üretip satma konumuna geldikleri için Düzce Üniversitesi’ne tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA