(Özel) Kartal'da Ögrencilere Çarpmamak Için Duran Motosikletliye Alkollü Sürücü Çarpti

Kartal sahil yolunda ilerleyen motosiklet sürücüsü, önüne çikan ögrencilere çarpmamak için fren yaparak durdu. O sirada arkadan gelen ve sürücüsünün alkollü oldugu iddia edilen otomobil, önünde duran motosiklete hizla çarpti. Agir yaralanan motosiklet sürücüsü Cengiz Sen hastanede tedavi altina alindi. Kaza sonrasinda yaninda bulunan kadin ile yer degistirmeye çalistigi iddia edilen otomobil sürücüsünün alkollü oldugu iddia edildi.

(Özel) Kartal'da Ögrencilere Çarpmamak Için Duran Motosikletliye Alkollü Sürücü Çarpti
Kaza, 18 Eylül tarihi saat 15.30 sularinda Kartal sahil yolu Turgut Özal Bulvarinda yasandi. Kadiköy istikametine seyir eden 07 FZC 17 plakali motosiklet sürücüsü Cengiz Sen, 2 genç kizin yola atlamasi ile durdu. Arkadan kontrolsüz bir sekilde ve süratle gelen beyaz renkli 34 END 32 plakali otomobil sürücüsü Ender O., duramayip kontrolünü kaybederek motosiklet sürücüsü Cengiz Sen’e çarpti. Kaza aninda alkollü oldugu iddia edilen Ender O., kazanin ardindan panikledi ve elindeki alkol sisesini yakin çevresinde bulunan bir agacin altina atti. Yine iddiaya göre Ender O. kaza sirasinda aracinda bulunan genç kadin ile yer degistirmeye çalisarak araci kendisi kullanmiyormus gibi göstermeye çalisti. O anlara yoldan geçen vatandaslar sahit olurken olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerinde agir yaralanan motosiklet sürücüsü Cengiz Sen, Kartal Lütfi Kirdar Egitim ve Arastirma hastanesine kaldirildi. Polis olayla ilgili sorusturma baslatti. Öte yandan, motosiklete çarpan otomobilin yolda hizla seyrettigi ve içerisinden alkol sisesinin çiktigi öne sürüldü.

“Resmen cinayet islemeye kalkti”

Türkiye Motosiklet Platformu yönetim kurulu baskani Zafer Fatih Özsoy kaza anini anlatti. Özsoy, “Çocukluk arkadasim Cengiz Sen, sahil yolunda önüne atlayan birkaç okul talebesine çarpmamak için her sürücünün yapacagi gibi fren yapiyor ve duruyor. Hiçbir risk olusmuyor. Fakat arkadan gelen alkollü bir sürücü, daha önceden alkolden dolayi ehliyetini kaptirmis sürücü, çok yüksek süratle motosikletli arkadasima arkadan çarpiyor. Çok agir sekilde yaraliyor. Çarpan arabanin içinden iki kisi çikiyor. Polis raporlarinda var. Daha önce dedigim gibi ehliyetini alkol nedeniyle kaptirmis, buna ragmen hala araç kullanabiliyor. Resmen bir cinayet islemeye çalisti. Çarpan kisinin cinayet ile yargilanmasi gerekiyor” dedi.



“Arkadasimiz ölüm kalim savasi veriyor”

Kazada yaralanan Cengiz Sen’in durumunun agir oldugunu söyleyen Özsoy, “Bütün insanlar çok dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü arkadasimiz su anda ölüm kalim savasi veriyor. Doktorlar yüzde 10 yasama sansi oldugunu söylüyor. Iyilesse de eskisi gibi olmayacak dediler. Esi ve çocugu var. Bütün sevenleri olarak üzülüyoruz. Elimizden yapacak hiçbir sey gelmiyor. Alkollü olmasi, kazadan sonra soför degistirmeye çalismaya çalismasi, araçtan alkol siselerinin çikmasi ve arkadan hizli çarpmasi, sahil yolunda hiz limiti 60-70 kilometredir, en az 100-120 kilometre hizda çarpmis. Çok üzgünüz“ diye konustu.



“Kan testinde 65 promil alkol çikti”

Özsoy, “Hukuki süreç baslatildi. Esi tarafindan bugün avukata vekalet verildi.

Zaten biz polisler ile trafikçilerle de konustuk. Sag olsunlar memur arkadaslarimiz bu raporlara bakti. Arkadaki kisinin yüzde 100 oldugu zaten ortada. Bunun üstüne bir de delil karartmaya çalismasi var, yani soför degistirme, ehliyetsiz ile ehliyetli kadinin yer degistirme çalismasi var. Taksiye atlayarak alkol testinden kaçiyor. Biz hastane polisi ile konustuk ve alkol testi için kendisini hastaneye getirdiler. Kan testinde 65 promil alkol çikti. Yan, bu arabadaki yarim sise viskinin nereye gittigini çok iyi açikliyor. Benim lise 1 arkadasim. Dünya iyisi bir insan, Bütün çevresi arkadaslari onun için agliyor. Bu tarz sürücülerin de ibretlik bir cezayla engellemesini yürekten diliyoruz” dedi.

Öte yandan, motosiklet sürücüsüne çarpan Ender O.’nun adli kontrol sartiyla serbest birakildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA