KMÜ Rektörü Ak, Basin Mensuplariyla Bir Araya Geldi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namik Ak, 2021-2022 Egitim Ögretim yili öncesi basin mensuplariyla bir araya geldi.



KMÜ Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi toplanti salonunda düzenlenen programda konusan Rektör Ak, 27 Eylül Pazartesi günü itibariyle KMÜ'de egitim-ögretime yeniden baslayacaklarini söyledi.

Yaklasik yedi buçuk aydir rektörlük görevini yürüttügünü ifade eden Ak, sunlari kaydetti:

"Ögrencisiz, uzaktan egitim süresi boyunca 66 bin 216 sanal sinifta, 15 bin 757 ögrencimiz, UZEM yani Uzaktan Egitim Sistemi tarafindan organize edilen ve her bir ögretim elemanimiz tarafindan verilen 747 bin 720 saat canli derse katildilar. Toplamda dört milyonun üzerinde sisteme giris yaptilar. Kurulusundan bu yana 31 bin 823; 2021 itibariyle de 3 bin 781 ögrencimiz Üniversitemizden mezun oldu. Yine bu yilda 2 lisans, 3 lisansüstü, 7 ön lisans programi açtik."

Ak, Tip Fakültesinde bu yil itibariyle birinci sinif ögrencilerinin egitime baslayacagini belirterek, "Bu yil 1. sinif ögrenci mevcudumuz 62.'si Karamanda, 2.sinif ve 3. Sinif Ögrencilerimiz 58 kisi olmak üzere Selçuk Üniversitesi'nde egitimlerine devam edeceklerdir" dedi.

Kaynak: AA