Is Bankasi'ndan 'Denizleri Koruyalim Kredisi'

Banka; deniz kirliliginin azaltilmasi, önlenmesi ve denizlerimizin korunmasina yönelik sundugu kredi ile atik su aritma, atik su geri kazanim tesisi yapmak veya mevcut tesislerini iyilestirmek isteyen isletmelere uygun kosullarda finansman imkani sagliyor.

Is Bankasi'ndan 'Denizleri Koruyalim Kredisi'
Türkiye Is Bankasi, çevreyi korumaya yönelik finansal enstrümanlarini gelistirmeye devam ediyor. Elektrikli ve hibrit araçlarin uygun kosullarla finansmaninin saglandigi Çevreci Tasit Kredisi ile ’yesil bina’lardan isyeri alimlarini finanse etme konusunda gelistirdigi Çevreci Isyeri Kredisi gibi ürün ve hizmetleri sunan Banka, bunlara ’Denizleri Koruyalim Kredisi’ni de ekledi.

Bankanin; deniz kirliliginin azaltilmasi, önlenmesi ve denizlerimizin korunmasina yönelik kullanilmis sularin iyilestirilmesi ve yeniden kullanilarak geri dönüsümünün desteklenmesi amaciyla sundugu kredi ile atik su aritma ve atik su geri kazanim tesisi yatirimi yapmak veya mevcut atik su aritma ve geri kazanim tesislerini iyilestirmek isteyen isletmeler, finansman ihtiyaçlarini uygun kosullarla karsilayabiliyor.

Krediye iliskin açiklama yapan Is Bankasi Genel Müdür Yardimcisi Sahismail Simsek, söyle dedi: “Özellikle Marmara Denizi’nde yasanan müsilaj ve diger sorunlar, bize denizlere yönelik koruma tedbirli çalismalar yapmamizin ve çevreye iliskin uzun vadeli stratejiler olusturmamizin ne denli önemli oldugunu bir kez daha gösterdi. Banka olarak bizim yaptigimiz bazi islerin faydasini gelecek nesiller de görür. Zamansizdir; bugünün isi gibidir ayni zamanda yarini da kurtarir. Denizleri Koruyalim Kredisi’ni; su kirliliginin önlenmesi ve azaltilmasi ile su kaynaklarinin kalitesinin korunmasi ve sürdürülebilir bir sekilde kullanilmasinin saglanmasi amaciyla, firmalari ilgili yatirimlara tesvik etmek için sunuyoruz. Kredi kapsaminda özellikle kiyi seritlerimize yakin bölgelerde, irmak nehir havzalarinda denizlerin korunmasina atik aritma tesisi yaparak katki saglamak isteyen veya mevcut su aritma tesislerini iyilestirmek isteyen isletmelere yönelik uygun faiz oranli ve geri ödemesiz dönemli, esnek ödeme planli kosullarda kredi imkani sagliyoruz.”

Is Bankasi, Global Compact Türkiye tarafindan hayata geçirilen, kredi süreçlerinde çevresel ve sosyal risklerin degerlendirilmesini taahhüt altina alan Türkiye Sürdürülebilir Finansman Bildirgesi’nin ilk imzacilari arasinda yer aliyor.
Kaynak: İHA