Gelecek Partisi Genel Baskani Davutoglu, Sivas'ta Basin Mensuplariyla Bir Araya Geldi

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, Sivas'ta basin mensuplarina gündemdeki konulari degerlendirdi.

Davutoglu, bir otelde düzenlenen toplantida, Merkez Bankasinin faizi düsürdügünü ancak yeterli tedbirler alinmadigi için dolar kurunun yükseldigini, bunun enflasyonu da artirdigini söyledi.

Bir gazetecinin, baska partilerle ittifak içerisine girip girmeyecegini sormasi üzerine Davutoglu, "Ittifak meselesi seçim ortamina girildigi zaman konusulacak bir konu. Her zaman ifade ettim, Gelecek Partisi olarak biz kendi dogrularimiz ile kendi vizyonumuzda Anadolu sathinda milletimize yeni bir ufuk çizmek için ortaya çiktik." dedi.

Yasaklara, yolsuzluklara, adaletsizliklere, hukuksuzluklara, yoksulluga karsi çok tutarli, ilkeli duruslari oldugunu belirten Davutoglu, söyle devam etti:

"Biz, Gelecek Partisi olarak herkesle konusuruz. Bizimle konusmak isteyen herkesle, buna iktidar partisi de dahil. Bizim görüsme anlaminda kimseyle bir rezervimiz yok, is birligi anlaminda da yok. Ilkesel is birligi yapariz, parlamenter sistem konusunda partiler ile görüsürüz. Türkiye'nin özelikle 27 Mayis, 12 Eylül ve 28 Subat'ta ciddi sekilde tahrip edilen milli degerlerimize yönelik herhangi bir gelisme olursa onunla ilgili de arkadaslarla birlikte oluruz. Geçen hafta Temel Karamollaoglu'nu ziyaretimizde vurguladigimiz gibi bunlar ilkesel is birligi, ittifak ise su anda gündemde olan bir sey degil. Seçim geldi, Türkiye'de ittifaklar 3-4 yil önce yoktu, 4 ay sonra da olacagini hiç kimse bilemez. Türkiye fiilen seçim startina girmistir. Ne zaman olacagi 2023'e kadar da olsa ki zannetmiyorum, artik seçim starti halindeyiz. Ekonomik olarak attiklari her adim seçim yatirimi, milleti borçlandirmaya yönelik. Kredi musluklarini tekrar açacaklar. Esnafimizin belini su anda parakendedeki fiyatlar kiriyor. Çiftçimizin belini ise su anki hal ve aracilar kiriyor. Ama yaklasim yanlis."

Kaynak: AA