Baskan Altinok'tan 'Angara'nin Yildizlari Ses Yarismasi' Finalistlerine Ziyaret

Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Radyo Angara TV organizasyonuyla düzenlenen Angara’nin Yildizlari Ses Yarismasi’nin provalarina katilarak ön elemeyi geçen yarismacilari ziyaret etti.

Baskan Altinok'tan 'Angara'nin Yildizlari Ses Yarismasi' Finalistlerine Ziyaret
Angara'nin Yildizlari Ses Yarismasi’nda ön elemeyi geçen 12 yetenekli ses, final yolunda adim adim ilerliyor. 20 Eylül itibariyla “kcr.tc/oyla” linki üzerinden baslatilan ve 20 Ekim’de neticelenecek olan halk oylamasi ile finale kalacak olan 8 yarismaci belli olacak. Ertugrul Karabulut, Erhan Konuk, Gülsen Kutlu ve Vedat Kaptan Yurdakul’un jüri üyeligi yaptigi final gecesinde 10 bin TL ödüllü ses yarismasinin kazanani belli olacak. Final, 29 Ekim’de Neset Ertas Kültür ve Sanat Merkezi’nde izleyiciler önünde gerçeklestirilecek.

Keçiören Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde finale hazirlanan yarismacilarla bir araya gelen Baskan Altinok, “Burada birçok çok cevherimiz ve birbirinden degerli sanatçilarimiz var. Amacimiz onlari gün yüzüne çikarmak. Bu cevherlerle tarihimizi, kültürümüzü ve insanimizi bulusturmak istiyoruz. Özellikle Türk Sanat Müzigi ve Türk Halk Müzigi bizim kültürümüz, tarihimiz ve kültür genlerimizdir. Bu sanatlarimizin yasamasi ve yasatilmasi lazim. Devletleri ve milletleri, kimlikleri ve kültürleri var eder. Kültürlerini kaybeden devletler kimliklerini ve kendilerini de kaybederler. Bu amaçla ses yarismasi düzenliyoruz. Burada bulunan yildizlarimizin disinda da birçok yildizimizin olduguna inaniyorum. Yeni sanatçilarimiza imkân ve destek vermek, yeni sanatçilar yetistirmek lazim” dedi.

Kaynak: İHA