Aydin, Vaka Sayisinin En Az Arttigi 2. Il Oldu

Pandemide en güvenli kentlerden arasinda yer alan Aydin’da vaka sayisinin en az arttigi iller arasinda yerini korurken, bu hafta illere göre haftalik vaka sayisi tablosunda ise en az artis yasanan ikinci il oldu. Il genelinde tüm saglik çalisanlarinin fedakarca mücadele ettigini belirten Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, hem saglik çalisanlarina hem de kurallara uyan vatandaslara tesekkür ederek tedbirin elde birakilmamasini istedi.

Aydin, Vaka Sayisinin En Az Arttigi 2. Il Oldu
Tüm dünyayi etkisi altina alan ve ülkemizde de görüldügü günden bu yana 59 binin üzerinde vatandasin hayatini kaybetmesine neden olan koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Normallesme sürecinin ardindan Aydin’da siki tedbirler alinmaya devam ederken, Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin açikladigi, illere göre haftalik koronavirüs vaka sayilari tablosunda il genelinde bu hafta artis yasandi. Tedbirlerin elden birakilmamasini isteyen yetkililer, hareketliligin daha yogun oldugu bu dönemde herkesin daha duyarli olmasini ve kurallara harfiyen uyulmasini istedi.

“Günlük vaka sayisi 72 oldu”

Aydin Valiligi ve Aydin Il Saglik Müdürlügü koordinesinde yapilan çalismalar ve alinan tedbirlerin yani sira vatandaslarin asiya erisebilirligi konusunda da örnek çalismalar yapilmaya devam ederken, Aydin hem pozitif vakalarda hem de asilanma yüzdelerinde en iyi iller arasinda yer almaya devam ediyor. Haftalik vaka sayilarinin açiklanmaya baslandigi ilk günlerden bu yana il genelinde alinan tedbirler etkisini göstermis, günlük vaka sayisi 10’a kadar düsmüstü fakat ülke genelindeki normallesme sürecinin ardindan yasanan artislar Aydin’i da etkiledi. Haftalardir vaka sayisinin en az görüldügü illerin basinda yer alan Aydin, Saglik Bakanligi tarafindan açiklanan tablo kapsaminda yapilan hesaplamalara göre 11-17 Eylül tarihleri arasinda 1. sirdan 2. siraya yükselirken yetkililer herkesin kurallara uymasini istedi. .
Kaynak: İHA