Aksaray'da Tarim Ve Orman Ekiplerinden Gida Isletmelerine Ani Baskin

Aksaray’da Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri, gida tüketiminde yasanacak olumsuzluklara karsi sifir risk ve sifir tolerans ile ani baskinlar yaparak denetimler gerçeklestiriyor.

Aksaray'da Tarim Ve Orman Ekiplerinden Gida Isletmelerine Ani Baskin
Ihsan hayatini dogrudan etkileyen gida sektörüne yönelik genis çapli çalismalar yaparak vatandaslarin üretimden tüketime kadar saglikli gidaya ulasmalarini saglamayi amaçlayan Aksaray Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri gida sektöründe hizmet veren is yerlerine ani baskinlar yapiyor. Aylik rutin denetimlerin yani sira baskinlar yaparak gida kontrolünü saglayan tarim ekipleri girdikleri is yerinde titizlikle inceleme yapiyor. A’dan Z’ye her seyi inceleyerek denetleyen ekipler en ufak bir tereddütte ürünlerden numuneler alarak laboratuvara gönderiyor. Alo 174 Gida Ihbar Hattindan gelen sikayetleri de denetleyen ekipler kentte 3 yilda 230 gida isletmesine cezai islem uyguladi.

Konuyla ilgili bilgiler veren tarim ve Orman Müdürü Bülent Saklav, amaçlarinin üretimden tüketime vatandasi gida sagligini korumak oldugunu belirterek, “Ilimizde bulunan toplam 3 bin 249 gida isletmelerinde 6 bin 220 adet denetim yaptik. Bunun 267’side Alo 174 ihbar hattina yapilar gida ihbarlari. Bizim bakanligimizin ihbar hatti var. Vatandaslarimiz buraya basvurduklarinda hemen söz konusu yere gidip müdahale ediyoruz, oradaki yaptirimlari uyguluyoruz, numuneler aliyoruz, denetim yapiyoruz ve idari islemi de orada gerçeklestiriyoruz. Vatandaslarin gida ile ilgili her hangi bir sorunu oldugunda Alo 174 gida ihbar hattina basvurabilirler. Ayrica müdürlügümüze yapilan yazili, sözlü, ihbar hatti ihbari gibi tüm sikayetleri aninda degerlendiriyoruz. Gidada sifir risk sifir toleransla çalismaktayiz. 3 yil içerisinde gidayla alakali isletmelerde yaptigimiz denetimlerde kurallara uymayan 230 gida isletmesine yasal islem yaparak idari para cezasi kestik. Amacimiz üretimden tüketime kadar vatandasimizi saglikli gidayla bulusturmak” dedi.

Kaynak: İHA