15 Temmuz Darbe Girisiminde Yasananlar AA Objektifinden Sergide Izlenime Sunuluyor

Sakarya'da, Anadolu Ajansi fotograflarindan olusan "15 Temmuz" konulu fotograf sergisi açildi.

Tes-Is Adapazari Anadolu Lisesinde açilan sergide, AA muhabirlerinin 15 Temmuz darbe girisimi sirasinda çektigi fotograflar yer aliyor.

Sergiyi gezen 15 Temmuz Milli Irade Dernegi Baskani Ali Inci, Adapazari Belediyesi Baskanvekili Evren Çakirsoy, Okul Müdürü Cengiz Kiyak, Müdür Yardimcisi Ali Akilli, ögretmen ve ögrenciler, daha sonra "15 Temmuz Darbe Girisimi ve Milletin Zaferi" adli video gösterimi izledi.

Burada konusan Ali Inci 15 Temmuz gecesi yasadiklarini katilimcilarla paylasti.

O gece yasananlari unutamadigini dile getiren Ince, "O gece sehit olan kardeslerimize Allah'tan rahmet, gazi olan kardeslerimize sifa diliyorum. Mücadele eden cengaverlere, 1 ay boyunca sokaklari dolduran insanlara tesekkür ediyorum. Allah bir daha böyle olaylar göstermesin. Oldugu zaman ise bulundugu konumu düsünmeden öne atilan bir millet olarak ülkemize sahip çikariz." diye konustu.

Kiyak da 15 Temmuz'un vatan mücadelesinin vücut bulmus hali oldugunu vurgulayarak, bunu gençlere yasatabilmek için yasananlari AA fotograflariyla ögrencilere sergilediklerini söyledi.

O geceyi unutturmamak adina böyle bir sergi açtiklarini belirten Kiyak, "Fotograflarda Türkiye genelindeki mücadelenin yansimasini görüyoruz. Anadolu Ajansi muhabirlerinin eline saglik, her yerde varsiniz, o gecede de var oldugunuzu kanitlandiniz. O günü anlatan çok hassas fotograflari derledik. Fotograflarin hepsi birbirinden degerli." ifadesini kullandi.

Sergi, bir hafta boyunca ziyarete açik kalacak.

Kaynak: AA