TBB Baskani Feyzioglu, Siirt Barosu Binasinin Açilisinda Konustu Açiklamasi

'Adalete erisim için, avukatin yok sayilmasini en önemli engel olarak kabul ediyoruz. Sistemin aktörleri savunmayi yok saydiklari anda kendilerini, vatandasi inkar ederler' 'Avukat, hakim, savci üçlüsüdür muhakemeyi hayata geçiren. Avukat, hakim, savci üçlüsüdür, avukati avukat, hakimi hakim, savciyi savci yapan. Bu anlayisi iliklerimize kadar tüm yargi camiasinda insallah yerlestirecegiz'

Türkiye Barolar Birligi (TBB) Baskani Metin Feyzioglu, Siirt Barosu yeni hizmet binasinin açilisinda, adalete erisim için avukatin yok sayilmasini en önemli engel olarak kabul ettiklerini söyledi.

Feyzioglu, beraberinde TBB Yönetim Kurulu üyeleri Sabri Erdal Güngör, Eyyüp Sabri Çepik, TBB Disiplin Kurulu Baskani Ugur Uzer ve bazi baro baskanlariyla Siirt'e geldi.

Açilis töreninde konusan Feyzioglu, kentte bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Sabah Tillo ilçesinde Ibrahim Hakki Hazretleri'nin 257 yil önce yaptirdigi isik düzenegiyle günesin ilk isinlarinin hocasi Ismail Fakirullah Hazretleri'nin basucunu aydinlattigi isik hadisesini izledigini anlatan Feyzioglu, bu nedenle kendisini sansli hissettigini ifade etti.

Feyzioglu, söyle devam etti:

"4,5 dakika süren bir isik ve o 4,5 dakika bir daha geri gelmiyor. Aslinda bize Hakki hocanin anlatmak istedigi acaba hayattan giden dakikalarin bir daha gelmedigi olabilir mi? Kirdigimiz kalplerin lüzumsuzlugu olabilir mi? Hayatta o 4,5 dakikalarda birbirimizin kalbini daha çok kazanmaya çalismak, iyilik yapmak, hayirli isler yapmak, olabildigince çok hizmetle anilmak ve iz birakmak olabilir mi? Bunlari düsündürdü bana o hadiseyi izlemek."

- "Bir ve beraberiz"

Açilisa katilmak için farkli bölgelerden gelen baro baskanlarina tesekkür eden Feyzioglu, "Bir ve beraberiz. Haksizlik kimden gelirse gelsin, kime yapilirsa yapilsin, biz biriz, birlikteyiz demek için, dayanisma ve dostluk için geliyorlar. Insallah Diyarbakir'a da gidecegiz. Bölgemizin en yüksek sayida meslektasi olan baromuzun çok birikmis sorunu var. Onlari da birlikte çözecegiz. Boynumuzun borcu olsun. Bu baro baskanlarimiz bir dava için buraya geldiler. Dostluk, is birligi ve memleket davasi." diye konustu.

Feyzioglu, Siirt ve Diyarbakir adliyelerinden ne bekleniyorsa Aksaray, Yozgat ve Ankara adliyelerinden de onu, yani "adalet" beklediklerine isaret ederek sunlari kaydetti:

"Adalete erisim için, avukatin yok sayilmasini en önemli engel olarak kabul ediyoruz. Sistemin aktörleri savunmayi yok saydiklari anda kendilerini, vatandasi inkar ederler. Dolayisiyla avukat, hakim, savci üçlüsüdür, muhakemeyi hayata geçiren. Avukat, hakim, savci üçlüsüdür, avukati avukat, hakimi hakim, savciyi savci yapan. Bu anlayisi, iliklerimize kadar tüm yargi camiasinda insallah yerlestirecegiz.

Bu binalarda, bu sosyal tesislerde bunu umuyorum, diliyorum. Bir yandan büyük sözlerle ifade edilen büyük sorunlar, diger yandan da küçük sözlerle ifade edilmesine ragmen meslektaslarimizin geçim, is, istihdam derdi. Bunlari bir arada bir denge içerisinde baro baskanlarimizla birlikte çözecegiz insallah. Bu duygu ve düsünce ile Siirt Barosuna, Nizam baskanimin öncülügünde kazandirdigimiz bu güzel tesisin hayirli olmasini diliyorum. Sadece Siirt Barosuna degil, Siirt sehrine de. Çünkü bir ilde güçlü bir baro varsa o il güçlüdür, o ilin vatandasi yere daha saglam basar. Hayirli olsun."

Siirt Cumhuriyet Bassavcisi Muhammed Yasin Basbay da hizmet binasinin kente kazandirilmasinda basta TBB Baskani Feyzioglu ve Siirt Adalet Komisyonu Baskani Erhan Obut olmak üzere emegi bulunanlara tesekkür etti.

Basbay, "Bu binalarin çok güzel olmasi bazen yetmiyor. Adalet mesalesi için gerek barolarimiza gerek teskilatimiza büyük yük düsüyor. Hep birlikte, el ele vererek adalet mesalesini en yükseklere tasimak için çalismayi umuyoruz. Amacimizin bu oldugunu biliyorum. Adalet teskilatinin, hukuk sisteminin en büyük sac ayaklarindan biri olan avukat meslektaslarimizin hepsine saygilarimi sunuyorum." ifadelerini kullandi.

- "Hukukun üstünlügünü savunmaya devam edecegiz"

Siirt Barosu Baskani Nizam Dilek ise meslege ve meslektaslarina daha iyi hizmet verebilmek için çok büyük özveriyle tamamlanan idari hizmet binasi ve lokalin açilisini gerçeklestirmenin gururunu yasadiklarini aktardi.

Baronun kuruldugu günden bugüne özlemi çekilen binaya kavustugunu anlatan Dilek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Göreve geldigimiz günden bu yana adaletin olmazsa olmazi, bagimsiz savunmanin temsilcileri olan avukatlarimiza hizmet etmeyi, onlarin derdiyle dertlenmeyi, sorunlarina çözüm üretmek için kafa yormayi ve çalismayi kendimize siar edindik. Insan haklarini, hukukun üstünlügünü, bagimsiz ve tarafsiz yargiyi ve demokrasiyi savunmaya devam edecegiz."

Konusmalarin ardindan Feyzioglu ve beraberindekiler, açilisini yaptiklari binayi gezdi.

Törene Siirt Adalet Komisyonu Baskani Erhan Obut ve avukatlar katildi.

Kaynak: AA