Frida Kahlo'nun Otoportresinin 30 Milyon Dolardan Fazlaya Satilmasi Bekleniyor

Ingiltere merkezli Sotheby’s Müzayede Evi tarafindan yapilan açiklamada, Frida Kahlo’nun kocasi Diego Rivera’nin da yer aldigi bir otoportresinin New York’ta düzenlenen müzayede 30 milyon dolardan fazlaya satilmasinin beklendigi aktarildi.

Frida Kahlo'nun Otoportresinin 30 Milyon Dolardan Fazlaya Satilmasi Bekleniyor


Sotheby’s Müzayede Evi, Frida Kahlo’nun otoportresinin rekor fiyata alici bulmasinin beklendigini açikladi.

Müzayede evi tarafindan yapilan açiklamada, Frida Kahlo’nun kocasi Diego Rivera’nin da yer aldigi bir otoportresinin New York’ta düzenlenen müzayede 30 milyon dolardan fazlaya satilmasinin beklendigi aktarildi.

1949’da yapilan "Diego y yo" (Diego ve ben) isimli otoportrenin, Kahlo’nun 2016’da satisa sunulan “Ormanda Iki Çiplak” adli eserinin 8 milyon dolarlik müzayede rekorunu kiracagi ifade edilen açiklamada, sanat eserinin kasim ayinda yapilacak olan müzayedenin yildizi olacagi belirtildi. "Diego y yo" en son 1990’da Sotheby’s’de 1,4 milyon dolara alici bulmustu.

Tabloda, Rivera’nin yüzü Frida’nin alninda, kendine özgü kaslarinin ve birkaç damla gözyasinin döküldügü koyu renk gözlerinin üzerinde resmedilmis. Sotheby’s’in kasim ayinda New York’ta düzenleyecegi müzayeden önce ise tablo, 22-25 Ekim tarihleri arasinda Ingiltere’nin baskenti Londra’da sergilenecek.
Kaynak: İHA