Vali Münir Karaloglu, Üçocak Beldesinde Toplu Açilis Törenine Katildi
Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, Elazig’in Aricak ilçesi Üçocak beldesinde gerçeklestirilen toplu açilis töreninde yaptigi konusmada Palu, Hani, Dicle, Aricak ve Lice ilçelerinin kültürü, inanci, gelenegi, müzigi, folkloru ve dilinin ayni oldugunu söyledi.

Her ilçede yaptiklari gibi Hani’deki degerlendirme toplantisinda Hani-Üçocak beldesi arasindaki yolun burada yasayan vatandaslar için çok önemli oldugunu gördüklerini, bundan dolayi yol yapim karari aldiklarini belirten Vali Karaloglu, “Üçocak beldesine, GAP Belediyeler Birligi ve Büyüksehir Belediyesi bünyesinde çesitli destekler veriyoruz. Ama en önemlisi bu yol. Yol her seydir. Yol olmayinca insanlarin iliskisini de güçlendiremiyorsunuz. Cumhurbaskanimiz ‘Yol medeniyettir’ diyor. Gerçekten yol, su medeniyettir. Yani bir bölgenin altyapisi yoksa yukarida ne yaparsaniz yapin ise yaramiyor” dedi.
Son 15 günde yürüttükleri çalismalarla Çukur ile Üçocak arasindaki yolun durumunu iyilestirdiklerini vurgulayan Karaloglu, yolun tam kullanima açilmasi için finansmani ayarladiklarini ve ihale dosyasinin hazir oldugunun müjdesini vererek, kis mevsiminde yolun altyapisini ve sanat yapilarini insa edeceklerini, Mayis 2022’de ise 9 kilometrelik yola asfalt sereceklerini söyledi.
“Diyarbakir-Elazig birbirine yakinlasacak”
Diyarbakir’in yukari Mezopotamya’nin, Elazig’in ise Dogu Anadolu Bölgesi’nin merkezi olmasi açisindan iki önemli vilayet olduguna deginen Vali Karaloglu, yol çalismalarinin tamamlanmasiyla Diyarbakir ile Elazig’i biraz daha yakinlastiracaklarini dile getirerek, Elazig’la Diyarbakir arasindaki yollari çogaltacaklarini, Dicle ve Elazig Bukardi mahallesi arasindaki yolun yapimina da yazin baslayacaklarinin müjdesini verdi.
Daha önce bölgenin oldukça geride oldugunu vurgulayan Karaloglu, su an altyapi hizmetleri bakimindan Türkiye’nin herhangi bir bölgesinden farklarinin olmadigini ve hatta ilerde olduklarinin altini çizerek, Palu, Hani, Dicle, Aricak ve Lice ilçelerinin kültürü, inanci, gelenegi, müzigi, folkloru ve dilinin ayni oldugunu aktardi. Vali Karologlu, “Sabah gelip aksam uçagi ile Diyarbakir’dan veya Van’dan geri dönen gazeteciler lafa söyle baslardi. ‘Geri kalmis bölge, geri birakilmis bölge’. O gün dogru muydu, dogruydu. Bugüne geldigimizde herhangi bir Allah’in kulu bölge ile ilgili geri kalmis diyebilir mi? Hayir. Bunu kim sagladi. Recep Tayyip Erdogan, Allah ondan razi olsun, Allah onu basimizdan eksik etmesin, Allah bize de vefasizlik yaptirmasin” diye konustu.
Diyarbakir ile Bingöl arasindaki tünel yapimi için yakinda ikmal ihalesi yapilacagini ifade eden Karaloglu, bu islerin oldukça önemli oldugunu vurguladi.
“Bu güzel halka hizmet etmek boynumuzun borcu”
Halka hizmet etmenin boyunlarinin borcu oldugunu belirten Vali Karaloglu, “Allah’in izniyle daha iyisini yapacagiz. Yeter ki sizinle kurmus oldugumuz gönül köprüleri, gönül yollari açik olsun. Allah onu kapattirmasin. O açik oldugu sürece biz sizin dertlerinizle dertlenmeye devam edecegiz. Bu güzel halka hizmet etmek boynumuzun borcu. Biz borç ödüyoruz, ödemeye de devam edecegiz, Allah ömür verdikçe Allah güç verdikçe firsat verdikçe borç ödemeye de devam edecegiz” diye konustu.
Yapilan konusmalarin ardindan Diyarbakir Valisi Karaloglu ve Elazig Valisi Yirik ile beraberindeki yolun açilisini yapmasiyla program son buldu.
