Öldürüp, Ormana Gömüp Duvardaki Kan Izlerini Alçiyla Kapatmislar

Zonguldak’ta 28 yasindaki Salim ile 34 yasindaki Soner Çatma’yi öldürüp ormana gömdükleri suçlamasiyla SEGBIS ile hakim karsisina çikan saniklar, suçlamalari kabul etmedi. 2 Kisiyi öldürüp ormana gömdügü iddia edilen zanlilarin duvardaki kan izlerini ise alçiyla kapattiklari ortaya çikti. Durusma ise ileri tarihe ertelendi.

Öldürüp, Ormana Gömüp Duvardaki Kan Izlerini Alçiyla Kapatmislar
Iddialara göre olay, geçen yil Temmuz ayinda Çaycuma ilçesine bagli Nebioglu beldesinde yasandi. Serkan A.’nin evinde tadilat yapan 34 yasindaki Soner Çatma ile 28 yasindaki Salim Çatma’dan aileleri haber alamayinca durumu jandarmaya haber verdi. Olayi arastiran ekipler, iki kisiyi ormanda gömülmüs halde bulunca sorusturmayi derinlestirdi. Bu sirada Serkan A. ile babasi Ismail A. kayiplara karisti. Önce bir süre ormanda yasayip ardindan da Istanbul’a kaçan baba oglu, jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltina alindiktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soner ve Salim Çatma’nin tadilat yaptigi evde inceleme yapan jandarma ekipleri, duvarda ve esyalarda kan izine benzeyen lekeleri fark edince özel isik yöntemiyle inceleme yapti. Olay sonra kan izlerini kapatabilmek için duvara siva çekildigi, esyalarin ise temizlendigi ortaya çikti. Olaya karistigi iddia edilen anne D.A., M.G., F.Ç. ile E.Ö. mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Süphelilerden anne D.A., M.G. ve E.Ö., yapilan itiraz sonucu tutuksuz yargilanmak üzere tahliye edildi.

Katil zanlisi Serkan A. ile babasi Ismail A., anne D.A., M.G. ve F.Ç. hakkinda kasten adam öldürme ile uyusturucu madde ticareti suçlamalariyla ikiser kez agirlastirilmis ömür boyu ile 10’ar yil hapis cezasi istemiyle açilan davada saniklar, SEGBIS yöntemiyle yeniden hakim karsisina çikti. Tutuksuz ve tutuklu saniklar ile ölenlerin yakinlari 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya katildi.

Öldürülen Soner ve Salim Çatma’nin yakinlari, tutuksuz saniklarin da tutuklanmasini isteyerek bütün saniklardan ayri ayri sikayetçi olduklarini söyledi.

Tutuksuz saniklar ise suçlamalari kabul etmeyerek beraatlerini istedi. SEGBIS ile durusmaya katilan tutuklu saniklardan Ismail A. ise suçsuz oldugunu öne sürerek bu güne kadar verdigi ifadeleri tekrar ettigini söyledi.

SEGBIS ile durusmaya katilan tutuklu sanik Serkan A. ise diyecegi bir seyin olmadigini söyledi.

Durusma ise dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
Kaynak: İHA