Misir Hasadinda Dane Kaybinin Önüne Geçebilmek Için Toplandilar

Misir hasadinda dane kayiplarinin önlenmesi amaciyla Akyazi Ziraat Odasi Baskanliginin ev sahipliginde bilgilendirme toplantisi gerçeklestirildi.

Misir Hasadinda Dane Kaybinin Önüne Geçebilmek Için Toplandilar
Akyazi Kaymakami Yakup Güney’in katilimiyla gerçeklesen toplantiya, Akyazi Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ali Sener Bayraktar, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Veysel Meydan, Misir üreten Mahalle Muhtarlari, Ziraat Delegeleri ve ilçede misir ticareti yapan tüccarlar katildi.

Toplantiya Baskanlik eden Akyazi Kaymakami Yakup Güney yaptigi konusmada, misirin ilçemizde üretimi yapilan önemli bir ürün oldugunu, yaklasik yüz bin ton üretimi yapilan misirda hasat sirasinda dane kayiplarinin en aza indirilmesinin gerek çiftçi gerek tüccar gerekse ülke açisindan milli bir kazanç olacagini belirtti.

Üretilin misirin ihtiyaca yetmedigini aktaran Güney, bu sebeple de misir ithalati yapmak zorunda kalindigini ifade etti.

Akyazi Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ali Sener Bayraktar ise yaptigi konusmada, biçerdöverlerin hizli hasat yapmalari, elek ve tabla ayarlarinin düzgün olmamasindan kaynakli dane kayiplarinin önüne geçilmesi için Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügüyle birlikte gerekli denetim ve kontrollerin yapilacagini aktardi. Bayraktar, misirin dünya piyasalarinda fiyatinin arttigini iç piyasada da hasat sirasinda arz talep dengesinin bozulmamasi halinde üreticiyi memnun edecek fiyatlarin olusacagini, gerek biçerdöver hasadi konusunda gerekse ürünün satisiyla ilgili alinacak tedbirler konusunda mahalle toplantilari düzenleyip, üretici ile bir araya gelerek bilgilendirme ve uyarilarinda yapilacagini belirtti.

Akyazi Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Veysel Meydan’da, Sakarya Valiliginin konuya iliskin genelgesindeki hususlar ve uygulanacak idari para cezalariyla ilgili bilgiler verdi.
Kaynak: İHA