Hamas Açiklamasi Filistinli Taraflarin Uzlasacagi Takvime Göre Düzenlenecek Seçimlere Haziriz

Hamas, tüm Filistinli taraflarin üzerinde anlasmaya varacagi takvime göre düzenlenecek seçimlere hazir oldugunu açikladi.

Hamas Sözcüsü Hazim Kasim, Filistin hükümetinin yerel seçimlerin ilk asamasinin bu yil bitmeden yapilacagini açiklamasiyla ilgili Gazze'de basin toplantisi düzenledi.

Hamas'in kapsamli seçimlerin ayni anda yapilmasi veya tüm Filistinli taraflarin üzerinde anlasmaya vardigi belirli bir takvime göre düzenlenmesi için hazir oldugunu söyleyen Kasim, kapsamli seçimlerin, ulusal ve yasama konseyleri, devlet baskanligi, yerel ve sendika konseyleri ve ögrenci birlikleri seçimlerini kapsadigina isaret etti.

Kasim, Filistin yönetiminin köy seçimlerinin ayri yapilacagi yönündeki açiklamasini elestirerek bunun ulusal ve halk durumunu hafife almak, süreci çarpitmak olacagini Hamas'in bu yanlisin bir parçasi olmayacagini vurguladi.

Filistin Yerel Yönetimler Bakani Mecdi es-Salih, 6 Eylül'de yaptigi açiklamada, ertelenen yerel seçimlerin yapilmasi için tarih belirlenecegini ve seçimlerin ilk asamasinin bu yil bitmeden yapilacagini söylemisti.

Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas, 15 yil aradan sonra Israil isgali ve ablukasi altindaki Filistin topraklarinda seçim yapilmasini öngören kararnameyi 15 Ocak'ta imzalamisti.

Kararnamede 22 Mayis'ta milletvekili, 31 Temmuz'da devlet baskani ve 31 Agustos'ta da Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin yapilmasi öngörülmüstü.

Abbas daha sonra Israil'in isgali altindaki Dogu Kudüs'te yasayan Filistinlilerin katilimina izin verilinceye kadar seçimlerin ertelendigini açiklamisti.

Kaynak: AA