Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesine 'Satranç Sinifi'

Türkiye Satranç Federasyonu Baskani Gülkiz Tulay: 'Bugün, Cumhurbaskanligimizin Millet Kütüphanesi'nde satranç sinifinin açilmasinin büyük gururunu yasiyoruz'.

Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesinde "Satranç Sinifi" açildi.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), mimari yapisi, koleksiyonu, kültür ve sanat alanlari, çagin getirdigi teknolojik olanaklariyla Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olan Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesinde açilacak satranç sinifinda egitim programlari olusturarak, katilimcilara satranç dersleri verecek.

Satranç sinifinin açilis etkinligi, TSF Baskani Gülkiz Tulay, Cumhurbaskanligi Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mahmut Kazan ve Millet Kütüphanesi Daire Baskani Ayhan Tuglu'nun katilimiyla gerçeklesti.

"Türkiye Satranç Federasyonu olarak satranci ülkenin her yerine yaymak gibi bir misyon edindik." diyen Tulay, açilis konusmasinda sunlari kaydetti:

"Bugün 1 milyonun üzerinde lisansli sporcumuz var. Satrancin gençler ve çocuklar üzerindeki olumlu etkilerini her zaman anlatmaya çalisiyoruz. Bugün, Cumhurbaskanligimizin Millet Kütüphanesi'nde satranç sinifinin açilmasinin büyük gururunu yasiyoruz. 'Satrancin girmedigi yer kalmasin, satranç her yerde' sloganimizla, bugün 1 milyon sporcumuzu temsil ediyoruz. Satranç sadece bir spor bransi degil. Özellikle de salgin döneminde, evde kalinan süreçte, zamanin faydali geçirilmesinde satrancin önemi anlasildi. Salgin döneminde de dijital ortama hizli adapte olarak, etkinliklerimizi, turnuvalarimizi, egitim programlarimizi gerçeklestirebildik. Okullarin açildigi, normal hayata geçilen su dönemde de artik yüz yüze egitimlerimize basladik."

Tulay, sporun faydalarinin anlatilmasi açisindan Satranç Sinifi'nda verilecek yüz yüze egitimlerin önemini vurgulayarak söyle devam etti:

"Satrancin saymakla bitmeyecek kadar faydasi var. En büyük faydasi ise temel egitime olan katkisi. Satranç oynayan çocuklarin zaman kullanimindan, motive olmasina kadar son derece güzel aliskanliklar kazandiklarini biliyoruz. Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in satranç sporuna olan destegi, her zaman devam ediyor. Özellikle dagitilan satranç takimlariyla, ilk defa satranç ile tanisip, Avrupa dereceleri yapan çocuklarimiz var, bu sayede çok fazla çocugumuzun hayatina olumlu etkisi de oluyor. Sayin Cumhurbaskanimiza bir kez daha tesekkürlerimi ve sükranlarimi iletiyorum."

Satranç sinifinin, satranç sporuna önemli bir deger katacagina inandigini dile getiren Mahmut Kazan ise,"Satrancin motive olmayi, düsünmeyi gerektiren çok özel bir spor olmasi nedeniyle açilacak bu sinif, bizler için çok kiymetli. Buradan beklenen faydanin çok genis ve anlamli oldugu düsüncesiyle, bu sinifin beklenen amaca çok güzel katkilarinin olacagindan eminiz. Katkilari için Türkiye Satranç Federasyonuna tesekkür ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Kadin büyük usta unvanina sahip Kübra Öztürk, satranç sporculari ile çoklu gösteri maçi yapti.

'Satranç Sinifi' etkinlikleri, Millet Kütüphanesi'nin web sitesi, "mk.gov.tr"'den duyurulacak.
Kaynak: AA