Vali Ayaz Açiklamasi 'Uzun Bir Aradan Sonra Il Genelinde 100 Vakayi Geçtik'

Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, "Uzun bir aradan sonra il genelinde 100 vakayi geçtik. Yaklasik iki aydir böyle bir tabloyla karsilasmamistik. Okullarin açilmasindan sonra vaka sayilarimiz artmaya baslamisti. Okullarin açilmasinin bir etkisini gördük" dedi.

Vali Ayaz Açiklamasi 'Uzun Bir Aradan Sonra Il Genelinde 100 Vakayi Geçtik'
Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, Muazzez Ser-Ved Amaratoglu Ortaokulunu ziyaret ederek spor salonu ve diger egitim alanlarinda bir dizi incelemelerde bulundu. Okul Müdürü Sefik Abdusoglu ve okul yöneticileri tarafindan karsilanan Vali Ayaz, siniflari da gezerek ögrencilerle sohbet etti. Ögretmenlerle de bir araya gelen Vali Ayaz, salgin süreci ve yüz yüze egitimin sürdürülebilmesi için yapilmasi gerekenlerle ilgili açiklamalarda bulundu.

Ögrencileri okullarda görebilmek için 1.5 yil beklediklerini kaydeden Vali Ayaz, “Geçen yil da okullari ziyaret ettim ama okullar hayalet okul gibiydi. Koridorlar ve siniflar bostu. Onun için bu yil hedefimiz egitimin kesintisiz sürdürülebilmesi. Uzaktan egitim süreci ögretmenlerimiz için kolay olmadi. Ben pandemi sirasinda hep sunu ifade ettim, sürecin sonunda aslinda bir enkaz kalacak. Su anda konusulan en büyük enkaz ekonomik enkaz ancak pandemi bittiginde sadece ekonomik degil sosyal, kültürel ve özellikle de egitim açisindan bir enkazin kaldigini görecegiz. Muhtemelen bu 1.5 yillik egitim kaybimizin açigini ilerleyen süreçte görecegiz. Bu yil açisindan hedefimiz herhangi bir kesintiye ugramadan egitim ögretimi sürdürmek" dedi.



"Önceligimiz hem ögretmenlerimizin hem ögrencilerimizin sagligini korumak"

Önceliklerinin her zaman saglik olduguna deginen Vali Ayaz, "Uzun bir aradan sonra il genelinde 100 vakayi geçtik. Yaklasik iki aydir böyle bir tabloyla karsilasmamistik. Okullarin açilmasindan sonra vaka sayilarimiz artmaya baslamisti. Günlük ortalamalarimiz iki haftadir zaten yükselisteydi. Okullarin açilmasinin bir etkisini gördük. Dün sabah itibariyla 12 ögretmenimiz, 106 ögrencimiz pozitif. Temaslilarla birlikte toplam sayi 500’ün üzerinde. Bu sabah itibariyla de vaka sayilarimiz 17 ögretmenimiz, 123 ögrencimiz, temaslilarla birlikte 600 olmus. Yani bir günde hemen hemen total sayida 100 kisilik bir artis var. Bu yüzden önceligimiz hem ögretmenlerimizin hem ögrencilerimizin sagligini korumak. Tüm kurallara azami olarak riayet edilmesini istiyoruz. Muhakkak maskeli olarak ders anlatilmasi zor. Ögrencilerin kurallara uymasi siniflarin havalandirilmasi, asi konusundaki israrimiz devam ediyor. Bizim 1.5 yildir düzenledigimiz bir Salgin Koordinasyon Kurulu toplantimiz var. Asilarin basindan beri de gelismeleri izliyoruz. Onun için asiyla ilgili olarak en ufak bir tereddüdümüz yok. Elimizdeki veriler de asilarin faydasini bizlere göstermekte" ifadelerini kullandi.

"Ilk defa bu hafta 18 yas alti hastamiz yüzde 20’nin üzerine çikti"

Vali Ayaz, asilanmaya deginerek, "Ikinci doz asisini olanlar mutlaka üçüncü doz asisini olsunlar. Ilk defa bu hafta 18 yas alti hastamiz yüzde 20’nin üzerine çikti. Pandemi ile ilgili herhangi bir tedbirin gelmesi su an için düsünülmüyor. Bu ancak yogun bakimlarimizin zorlanmasi durumunda olabilir. Asilama orani arttikça yogun bakimda yatan hasta sayimizin belli bir noktada kalacagini düsünüyoruz. Okullarda bu ortamda egitim sürdürmeyle ilgili olarak herhangi bir eksiklik, aksaklik olursa lütfen ivedi sekilde haberimiz olsun. Derdiniz derdimiz. Milli egitim bizim gözbebegimiz. Ilimizde ileriye tasimak istedigimiz bir sey varsa bu da egitim. Kaymakamlik dönemimde hep mesaimi ikiye ayirmistim. Milli egitim ve diger kurumlar seklinde. Bu süreçte sizler için yapilabilecek bir sey varsa bunu muhakkak bilelim. Herhangi bir eksiklik, aksaklik durumunda arkadaslarimiz bu zorlu süreci yasamasinlar. Elimizden geleni çözeriz, elimizden gelmiyorsa da çözüm makami neresiyse ivedi olarak iletiriz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA