Sehit Polisin Babasindan Oglunu Katledenlerden Birinin Yakalanmasina Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Biz burada anne baba olarak aci çekiyoruz. Onun da cezasi neyse çekmesini istiyoruz. Onun operasyonla canli olarak ele geçirilmesi beni çok çok mutlu etti. Onun yargilama sürecinde orada bulunmak istiyorum'

Sehit polis Nazim Tuncer'in babasi Mehmet Tuncer, "Oglumun katili olan teröristin yakalandigini duyunca mutlu oldum. Moralim yerine geldi biraz. Oglumun kani yerde kalmadigi için çok mutluyum. Acisi hiç bitmiyor ama o teröristin yakalanmasi haberiyle de moralimiz biraz olsun düzeldi." dedi.

Usak'in Banaz ilçesi Kizilhisar köyünde yasayan ve buradaki evlerinde ogluna ait fotograflari, parfüm, tiras köpügü, saat, kiyafet gibi kisisel esyalarini salonlarinin bir kösesinde saklayan Tuncer'in ailesi, teröristin canli olarak ele geçirilmesinin acilarini biraz olsun hafiflettigini söyledi.

Oglunun sehit olmasindan dolayi gurur duydugunu söyleyen 66 yasindaki baba Mehmet Tuncer, "Oglumun katili olan teröristin yakalandigini duyunca mutlu oldum. Moralim yerine geldi biraz. Oglumun kani yerde kalmadigi için çok mutluyum. Acisi hiç bitmiyor ama o teröristin yakalanmasi haberiyle de moralimiz biraz olsun düzeldi. Biz burada anne baba olarak aci çekiyoruz. Onun da cezasi neyse çekmesini istiyoruz. Onun operasyonla canli olarak ele geçirilmesi beni çok çok mutlu etti. Onun yargilama sürecinde orada bulunmak istiyorum." diye konustu.

Yasadigi acinin çok zor oldugunu belirten Tuncer, sözlerine söyle devam etti:

"Çok zor bir aci bu. Basina gelen bilir bunu. Söyleyecek çok seyimiz var ama bogazimizda dügümleniyor sözcükler. Basarili terör operasyonlarindan sonra bölgede çok fazla düzelme oldugunu görüyoruz. Bir sehit babasi olarak onun bu sekilde bir operasyonla canli olarak ele geçirilmesi de beni ayrica memnun etti. Ben her zaman 'vatan sag olsun' diyorum. Oglum sehit oldugu için gurur duyuyorum. Gururu da çok, acisi da çok."

Anne Ayse Tuncer (63) de teröristin en agir sekilde cezalandirilmasini istedi.

Serefli ve gururlu olduklarini ifade eden Ayse Tuncer, "Benim torunlarim üç senedir babasiz kaldi. O terörist hemen ölmesin. Allah da onlara çektirsin. Biz serefliyiz, gururluyuz, oglumuz sehit oldugu için. Allah katinda benim oglum sevgiliymis. O teröristin de köpekler yesin etini. Allah'a sükür onun yakalandigini duyunca çok mutlu olduk. En agir cezayi almasini istiyorum." diye konustu.

Diyarbakir'in Hani ilçesinde 17 Aralik 2018'de bulunduklari araca PKK'li teröristlerce açilan ateste polis memuru Nazim Tuncer'in sehit olmustu.

Diyarbakir Emniyet Müdürü Hüseyin Askin, bugün yaptigi açiklamada, "Demhat Cilo" kod adli terörist Velat O'yu düzenledikleri operasyonla Hani kirsalinda kaçarken yakaladiklarini açiklamisti.

Kaynak: AA