'Narko Alan Diyarbakir' Projesi Ile Uyusturucu Saticilarina Göz Açtirilmayacak

Il Emniyet Müdürü Hüseyin Askin: 'Proje kapsaminda 1200 polis sahada aktif görev aliyor. Uyusturucuyu bu sehirde sattirmayacagiz. Istihbarattan trafik subeye kadar tüm personelimiz bu çalismada görev alacak. Gece gündüz çalisacagiz'

Diyarbakir Il Emniyet Müdürlügü tarafindan hayata geçirilen "Narko Alan Diyarbakir" projesi kapsaminda 1200 polisin katilimiyla uyusturucuyla mücadele çalismasi baslatildi.

Il Emniyet Müdürü Hüseyin Askin, gazetecilere yaptigi açiklamada, uyusturucu kavramini Diyarbakir'dan söküp atmak için çalisacaklarini söyledi.

Uyusturucu satisinin yogunlukta oldugu semt ve mahalleler basta olmak üzere kent genelinde sokaktaki "torbaci" diye tabir edilen saticidan, üretime, lojistige ve her türlü araciliga karsi mücadele edeceklerini belirten Askin, "Proje kapsaminda 1200 polis sahada aktif görev aliyor. Bu lanet bir para. Uyusturucuyu bu sehirde sattirmayacagiz. Istihbarattan trafik subeye kadar tüm personelimiz bu çalismada görev alacak. Gece gündüz çalisacagiz." dedi.

Projenin bugün itibariyla basladigini dile getiren Askin, dogru zamanda dogru yerde olacaklarini ifade etti.

Projenin özünün insan hayatini korumak oldugunu vurgulayan Askin, "Bu proje onur mücadelesidir. Çocuklarimiza kimsenin uyusturucu satmasina izin verilmeyecek. Ekiplerimiz 80'e yakin alani tutacak. Kritik alanlarda 10'ar kisilik ekipler olacak. Özel harekat güçlerimiz de güvenligi saglayacak." diye konustu.

Kaynak: AA