AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, 1915 Çanakkale Köprüsü Santiyesinde Açiklamalarda Bulundu Açiklamasi

'Türkiye'yi Avrupa ve Asya ile birlestirerek Türkiye'nin zaten var olan jeopolitik gücünü çok daha ileriye götürecektir. Gerçekten büyük bir fedakarlikla, özveriyle çalisildi'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, yapimi süren 1915 Çanakkale Köprüsü'yle ilgili "Türkiye'yi Avrupa ve Asya ile birlestirerek Türkiye'nin zaten var olan jeopolitik gücünü çok daha ileriye götürecektir. Gerçekten büyük bir fedakarlikla, özveriyle çalisildi" dedi.

Kurtulmus, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu'nun da katildigi 1915 Çanakkale Köprüsü'nün santiyesindeki programda yaptigi açiklamada, tarihi bir gün yasadiklarini, köprünün Türkiye'nin iftihar projelerinden biri oldugunu söyledi. Köprünün hizmete girmesinden sonra Türkiye ekonomisine büyük katki yapacagini ifade eden Kurtulmus, söyle konustu:

"Türkiye'yi Avrupa ve Asya ile birlestirerek Türkiye'nin zaten var olan jeopolitik gücünü çok daha ileriye götürecektir. Gerçekten büyük bir fedakarlikla, özveriyle çalisildi. Geçen seneki çalismalari da hatirliyorum, bu yaz içinde hiz arttirilarak artik bir, iki tabya kaldi, onlar da tamamlandiktan sonra köprünün ayaklari saglamlasmis olacak. Bir teknoloji harikasi olarak bu köprü buraya kadar geldi. Özellikle yüksekliginde 18 Mart'i isaret eden, ayni sekilde kulelerin üstünde aziz sehitlerimizin hatirasina yapilan abideleriyle birlikte sehitlerimizin ruhunu aziz eden bir köprü olarak ortaya çikiyor. Bogazin öteki tarafinda Çanakkale Sehitleri Abidesi var, buradaki 1915 Köprüsü de ecdadimiza karsi, sehitlerimize karsi bir sayginin destansi bir abidesi olarak burada yükseliyor."

Türklerin Avrupa'ya geçisinin ilk gerçeklestirdigi yerlerden birinin de köprünün yakinlari oldugunu aktaran Kurtulmus, köprünün bu anlamda da sembolik bir özelliginin bulundugunu kaydetti.

Köprüyü "mükemmel bir proje" olarak degerlendiren Kurtulmus, "Türkiye'nin yakin gelecek tarihindeki en önemli günlerinden birine sahitlik ediyoruz. Içinde bulundugumuz bu tören aslinda sonraki nesillere aktarilacak." diye konustu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a millet adina sükranlarini sundugunu belirten Kurtulmus, Erdogan'in projeyi gün gün takip ettigini ve vaktinden önce açilmasini saglayacak bir liderlik ortaya koydugunu söyledi.

Projeyle tüm vatandaslarin iftihar edebilecegini dile getiren Kurtulmus, emegi geçenlere de tesekkür ederek en kisa zamanda kazasiz bir sekilde tamamlanmasini temenni ettigini kaydetti.

Kaynak: AA