Cumhurbaskani Erdogan, TASC'nin Düzenledigi 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' Konferansinda Konustu Açiklamasi (2)

'Takiye ve tedbir kilifi altinda karanlik yüzlerini gizlemeye çalissalar da FETÖ'nün eli kanli bir terör örgütü oldugu artik gün gibi ortadadir' '(Islam düsmanligi) Müslümanlarin günlük hayatini zorlastiran, devlet politikalarina yön veren, sosyal barisi tehdit eden yikici bir akima dönüsmüstür' 'Türkiye olarak biz de uluslararasi platformlarda Islam düsmanligi ve hosgörüsüzlükle mücadelede öncü rol üstleniyoruz' '(New York'taki Yeni Türkevi Binasi) Bu gurur abidesi yalnizca vatandaslarimizin degil, Müslüman Amerikan toplumunun da evi olarak faaliyet gösterecektir'.

Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Takiye ve tedbir kilifi altinda karanlik yüzlerini gizlemeye çalissalar da FETÖ'nün eli kanli bir terör örgütü oldugu artik gün gibi ortadadir." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafindan The Manhattan Center'da düzenlenen "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" konferansinda konustu.

Insanlik olarak Kovid-19 virüsünün yani sira ondan daha ölümcül ve sinsi bir baska virüsle daha mücadele ettiklerini belirten Erdogan, "Bu virüsün adi Islam düsmanligi virüsüdür. Senelerce demokrasinin ve özgürlüklerin besigi olarak örnek gösterilen ülkelerde bu virüs çok hizli bir sekilde yayiliyor. Islam düsmanligi ve yabanci karsitligi bugün artik siyaseti esir aldi. Müslümanlarin günlük hayatini zorlastiran, devlet politikalarina yön veren sosyal barisi tehdit eden yikici bir akima dönüsmüstür." degerlendirmesinde bulundu.

Zihniyet itibariyla DEAS'tan hiçbir farki olmayan bu ideolojik fanatizmin farkli toplum katmanlarinda kök saldigini gördüklerini dile getiren Erdogan, söyle devam etti:

"Birçok ülkede inancindan, dilinden, isminden veya kilik kiyafetinden dolayi Müslümanlarin ötekilestirilmesi artik siradan vakalar haline geliyor. Sizler bu atmosferi 11 Eylül terör saldirisinin akabinde bizzat yasadiniz, bizzat tecrübe ettiniz. Sorumsuz siyasetçiler eliyle körüklenen nefret ikliminin toplumda nasil derin yaralar açabilecegine bizzat sahit oldunuz. Ancak karsilastiginiz onca haksizliga ve ayrimciliga ragmen hukuktan, mesruiyetten, demokratik siyasetten asla vazgeçmediniz. Müslümanlari ötekilestirmeye, düsmanlastirmaya çalisanlara cevabinizi içinde bulundugunuz topluma daha fazla katki sunarak verdiniz. Müslümanlari zayiflatmaya yönelik hamleleri birliginize, beraberliginize, kardesliginize sahip çikarak astiniz. O zorlu imtihan günlerinde ortaya koydugunuz basiret, feraset ve gayretle diasporadaki Müslümanlarin örnek almasi gereken bir durus sergilediniz."

- "Hosgörüsüzlükle mücadelede öncü rol üstleniyoruz"

Cumhurbaskani Erdogan, gerek sivil toplum kuruluslari araciligiyla gerekse de bireysel olarak Islam düsmanligiyla mücadele edildigini gördügünü ve bundan da memnuniyet duydugunu belirterek, "Sahip oldugunuz bu engin tecrübeyle nefret suçlari ve kültürel irkçilikla mücadeleye daha fazla katki vermeniz çok önemlidir. Türkiye olarak biz de uluslararasi platformlarda Islam düsmanligi ve hosgörüsüzlükle mücadelede öncü rol üstleniyoruz." dedi.

Islam Isbirligi Teskilati'nda bu yöndeki çabalarin basini çektiklerine isaret eden Erdogan, "Dinimize ve Müslüman kardeslerimize yönelen tüm tehditleri ortadan kaldirmaya dair her türlü girisimi destekliyoruz. Islam düsmanligiyla mücadele konusunun Birlesmis Milletler basta olmak üzere tüm kuruluslarin gündeminde tutulmasi için çaba sarf ediyoruz. Yürüttügümüz tüm mücadeleye siz Amerikali Müslüman kardeslerimizden de güçlü destek ve katki bekliyoruz." diye konustu.

"Amerika'da elde ettiginiz basarilar en az sizler kadar bizi de milletimizi de gururlandirmaktadir." ifadesini kullanan Erdogan, Amerika'daki basarili is ve bilim insanlarinin sayisinin daha da artacagina inandigini söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan, "Ticari, bilimsel, sosyal ve kültürel alanda elde ettiginiz basarilara paralel olarak siyasal alanda da daha fazla rol üstleneceginizi ümit ediyorum. Önümüzdeki süreçte gerek federal düzeyde gerek eyalet düzeyinde içinizden çok daha fazla siyasi temsilci çikarmanizi bekliyorum. Sadece Türkiye kökenlilerin sayisinin 300 binleri astigi bu güçlü topluluga yakisan da budur." dedi.

Türk toplumunun Amerikan toplumuna yaptigi katkilarin Türk-Amerikan iliskilerine son derece olumlu yansimalari oldugunu vurgulayan Erdogan, özellikle Amerika'da yasayan Türk vatandaslari ve soydaslarin kurdugu sivil toplum kuruluslarinin Türkiye'yi, kültürünü ve tarihini Amerikalilara tanitmaya yönelik çalismalarini takdirle takip ettigini bildirdi.

Türk-Amerikan toplumunun belirli bir olgunluga eristigine dikkati çeken Erdogan, Türk toplumunun, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek Türkiye-Amerika iliskilerine daha büyük katkilar verecegine inandigini söyledi.

Türkiye ve Amerika Birlesik Devletleri'nin iliskiler itibariyla ortak degerlere, ortak çikarlara ve köklü bir geçmise dayanan iki dost ve müttefik ülke olduguna isaret eden Erdogan, "Bazi konularda dönem dönem görüs ayriliklari yasasak da birçok bölgesel ve küresel meselede benzer tutum ve çikarlara sahibiz. Ekonomik açidan da büyük ve her geçen gün artan bir is birligi potansiyelimiz var. Salgina ragmen ikili ticaret hacmimiz geçen yil 20 milyar dolari asti. Bu yil da insallah 25 milyar dolar seviyelerine ulasacagiz. 100 milyar dolar hedefine erismek için de çalismalarimizi hiz kesmeden sürdürüyoruz." dedi.

- "Hakikat günesinin karsisinda hiçbir yalan duramaz"

ABD Baskani Joe Biden ile haziran ayinda Brüksel'de gerçeklestirdikleri görüsmede, is birligini her alanda güçlendirmek için birlikte çalisma yönündeki kararliliklarini teyit ettiklerini belirten Erdogan, konusmasina söyle devam etti:

"Türkiye'nin Amerika'daki elçileri olarak Türkiye-Amerika iliskilerinin öneminin ve potansiyelinin Amerikali dostlarimiza anlatilmasinda sizlere önemli görevler düsüyor. Türkiye karsiti lobilerin yürüttügü habis faaliyetleri, asli astari olmayan karalama kampanyalarini sizler gayet iyi biliyorsunuz. Bu çevrelerin çabalarinin akim birakilmasinda sizlerin çalismalari büyük önem tasiyor. Sizden PKK, YPG ve FETÖ'nün gerçek yüzünü Amerikali dostlariniza bikmadan, usanmadan anlatmaya devam etmenizi bekliyoruz. Burada bir hususun altini tekrar çizmek isterim; ne kadar büyük olursa olsun hakikat günesinin karsisinda hiçbir yalan duramaz. Takiye ve tedbir kilifi altinda karanlik yüzlerini gizlemeye çalissalar da FETÖ'nün eli kanli bir terör örgütü oldugu artik gün gibi ortadadir. Bizim görevimiz demokrasi ve insanlik düsmani bu çetenin mensuplarinin hukuk ve adalet önünde hesap vermelerini saglamaktir."

Cumhurbaskani Erdogan, bunun yolunu birlik, beraberlik ve dayanisma içinde hareket etmekten geçtigini vurgulayarak, "Hep söylüyorum; birbirimize sahip çikacagiz, ailemize, evlatlarimiza, gençlerimize sahip çikacagiz. Inancimiza, dilimize, kültürümüze, sahip çikacagiz, ezeli ve ebedi kardesligimize sahip çikacagiz. Hem bagrindan neset ettigimiz millete hem de içinde yasadigimiz topluma sahip çikacagiz. Bir olacagiz, iri olacagiz, diri olacagiz, beraber olacagiz, kardes olacagiz, ayriyi gayriyi bir tarafa birakip hep birlikte insallah Türkiye olacagiz. Siz buradaki hayat mücadelenizde nasil bizden cesaret aliyorsaniz biz de sizlerin birlikteliginden, coskusundan, kararliligindan güç aliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

- "Bu gurur abidesi Müslüman Amerikan toplumunun da evi olarak faaliyet gösterecektir"

Cumhurbaskani Erdogan, 2016 yilinda Maryland'de açilan Diyanet Amerika Merkezi'nin ortak çalismalara ev sahipligi yapmaya devam ettigini belirterek, "Burayi biz sadece Türkler için yapmadik, burayi tüm Müslümanlar için yaptik. Zira mescitler, camiler belli bir kavmin degil, Allah'in evidir ve hep birlikte orada ibadetlerimizi yapariz." dedi.

Yarin da BM binasinin karsisindaki Türkevi'nin açilisini yapacaklarini hatirlatan Erdogan, "Bu gurur abidesi yalnizca vatandaslarimizin degil, Müslüman Amerikan toplumunun da evi olarak faaliyet gösterecektir. Insallah sizlerin yeni ortak adresiniz burasi olacak." diye konustu.

Bugünkü bulusmaya ev sahipligi yapan TASC üyelerine ve gönüllülerine tesekkür eden Erdogan, "TASC'in son dönemde etkinligini ve görünürlügünü giderek artirmasindan duydugum memnuniyeti de vurgulamak istiyorum. Gerek salgin döneminde ihtiyaç sahiplerine dagittigi yardimlarla, gerek 24 saat kesintisiz yayin yapan TASC TV ile gerekse FETÖ'nün asil yüzünün Amerikali dostlarimiza anlatilmasi hususunda gösterdigi kararli durusta öne çikan TASC'i basarili faaliyetlerinden ötürü yürekten tebrik ediyorum." ifadelerini kullandi.

Cumhurbaskani Erdogan, kardeslik bulusmasina katilanlara tesekkür ederek, konusmasini "Sizleri sahsim, esim, milletim adina sevgi ve saygiyla selamliyorum." sözleriyle tamamladi.

- Programdan notlar

Konferansin açilisinda konusan Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) Esbaskani Halil Mutlu, Cumhurbaskani Erdogan'in umut, mazlumun sesi, istikrar ve iç barisin savunucusu, yardimin eli oldugunu söyledi.

New York Brooklyn Takva Mescidi kurucu Imami Siraj Wahhaj da Erdogan’in sadece 80 milyonluk Türkiye’nin degil, bütün Müslümanlarin lideri oldugunu ifade etti.

Cumhurbaskani Erdogan'a konferansa gelisinde sevgi gösterisinde bulunuldu.

Konferans öncesinde, TASC'in çalismalarina iliskin video gösterimi yapildi, Kuran-i Kerim tilaveti sunuldu.

Cumhurbaskani Erdogan’a konusmasinin ardindan TASC Esbaskani Mutlu tarafindan hediye takdim edildi. TASC yönetim kurulu üyeleriyle aile fotografi çektiren Erdogan, ABD Türk Toplumuna basari ödüllerini verdi.

Erdogan'a esi Emine Erdogan, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Ticaret Bakani Mehmet Mus ve AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim da eslik etti.

(Bitti)

?
Kaynak: AA