Osmaniye'de 'Tarladan Sofraya Osmaniye Yer Fistigi Çalistayi' Düzenlendi

OSMANIYE – Osmaniye’de, Tarim ve Orman Bakanligi Yagli Tohumlar Arastirma Enstitüsü Müdürlügü, Dogu Akdeniz Kalkinma Ajansi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve Osmaniye Ticaret Borsasi is birligi ile "Tarladan sofraya Osmaniye yer fistigi çalistayi" düzenlendi.

Yagli Tohumlar Arastirma Enstitüsü Müdürlügü salonunda düzenlenen çalistayda konusan Vali Erdinç Yilmaz, Osmaniye yer fistiginin kalitesinin, pazarinin, ülke ekonomisine katkisinin artirilmasi adina düzenlenen çalistayin önemli oldugunu belirterek, "Çalistayda sunum yapacak degerli hocalarimiza öncelikle tesekkür etmek istiyorum. Gerekli dersleri alabilmemiz için ortaya konulacak sonucun somut, gerçekçi ve uygulanabilir tespitler ve öneriler olmasi önemli. Bu çalistaydan güzel sonuçlar almayi, ilimize ve ülkemize hayirli olacak uygulamalarin çikmasini, bize yol gösterecek, dogru ve uygulanabilir hedefleri koyacak sonuçlarin çikmasini arzu ediyorum." ifadelerini kullandi.

Ak Parti Osmaniye Milletvekili Ismail Kaya da, yer fistigi üretiminin en fazla yapildigi illerin Adana ve Osmaniye oldugunu kaydederek, Türkiye’de üretilen yer fistiginin yüzde 95’ine yakininin Osmaniye’de islendigini ve ticaret merkezinin Osmaniye oldugunu vurguladi.

Konusmalarin ardindan çalistaya katilan konusmacilar tarafindan yer fistiginin ekimi, toplanmasi, paketlenmesi ve sanayi ürünü olarak kullanilmasi konularinda bilgiler verildi.

Kaynak: AA