Çukurca'da 3. Foto Safari Ve Doga Sporlari Festivali Basladi

Hakkari'nin Irak sinirindaki ilçesi Çukurca'da yörenin tanitimina katki saglamak amaciyla bu yil üçüncüsü düzenlenen "Foto Safari ve Doga Sporlari Festivali" basladi.

Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik basarili operasyonlari sonucu huzur ve güven ortaminin tesis edildigi ilçe, festivale ev sahipligi yapiyor.

Çukurca Belediyesi, Kaymakamlik, Valilik, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile Dogu Anadolu Kalkinma Ajansinin is birligiyle düzenlenen organizasyona, farkli illerden yaklasik 300 dogasever, fotografçi, sporcu ve dagci katildi.

Vali ve Belediye Baskanvekili Idris Akbiyik, etkinlikler kapsaminda kente 35 kilometre uzaktaki Geçimli köyünde düzenlenen bisiklet yarisini baslatti. Yarisa katilan 21 bisikletçi, dereceye girebilmek için ter döktü.

- "Huzurun ve güvenin adresi olmus bir Hakkari var"

Cumhuriyet Caddesi'ndeki ödül töreninde konusan Akbiyik, bu tür etkinliklerin kentin tanitimina katki sagladigini söyledi.

Hakkari'nin eskiye oranla her alanda daha iyi noktada oldugunu vurgulayan Akbiyik, sunlari kaydetti:

"Huzurun, güvenin adresi olmus bir Hakkari var. Kamu yatirimlari açisindan tarihin en yüksek yatirimlarini alan en huzurlu dönemini yasiyor Hakkari. Biraz önce Çukurca'yi gezdik. Onlarca hizmet yapilmis. Geçtigimiz yillarda öne çikardigimiz 'Zap' markasi Çukurca'yi marka ilçe olma yolunda ilerletiyor. Huzur ve güvenlik her seyden önemli. Allah'a sükür, Sayin Cumhurbaskanimizin, bakanlarimizin iradesi ve kararliligiyla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, ordumuzun, jandarmamizin, polisimizin, güvenlik güçlerimizin gayretiyle ve halkimizin büyük destegiyle huzur ortamimiz var. Festivaller, fuarlar, sempozyumlar düzenleniyor. Hakkari artik festivaller sehri olma yolunda ilerliyor. Hakkari, doga, kis ve dag sporlariyla, dag ve kis turizmiyle öne çikacak."

- "Cografyamizin güzelliklerini yasiyoruz"

Kaymakam Hasan Kurt da kentin artik terörle degil doga sporlari ve dogal güzellikleriyle öne çiktigini dile getirdi.

Ilçenin agirladigi turistlerle taninir hale geldigini ifade eden Kurt, "Devletimizin güçlü iradesi, sehrimizde çok güzel neticeler veriyor. Bu festivalimiz de bunlardan biri. Misafirlerimizi agirlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Etkinlik konusunda güzel dönüsler aliyoruz ve gelen herkes burayi çok begeniyor." diye konustu.

Belediye Baskani Ensar Dündar ise sportif ve kültürel faaliyetler için bir arada bulunmaktan memnuniyet duyduklarini belirterek, "Bugün huzur ve güven içinde dogamizin ve cografyamizin güzelliklerini yasiyoruz. Millet olarak devletimizle kenetlendikçe bugünümüz ve gelecegimiz daha güzel olacaktir." ifadelerini kullandi.

Törene, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ahmet Kavukçu, Il Emniyet Müdürü Salavat Mete Pinar, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, sporcular ve vatandaslar katildi.

Etkinlik kapsaminda ilçeye gelen fotograf tutkunlari da günlük yasami, tarihi yapilari, tahin üretiminin yapildigi su degirmenlerini, dogal güzellikleri, çeltik ve susam tarlalarindaki hasadi görüntüledi.

Üç gün sürecek festivalde, paramotor, kano, rafting, trekking, kaya tirmanisi, yamaç parasütü ve uçurtma senligi gibi etkinliklerin gerçeklestirilmesi planlaniyor.

Kaynak: AA