Transanatolia Rally Raid'de 'Sarikamis Allahuekber Sehitleri' Etabi Basladi

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonunun destegiyle düzenlenen ve Eskisehir'den baslayan TransAnatolia Rally Raid'in, "Sarikamis Allahuekber Sehitleri" etabi basladi.

Eskisehir'den baslayarak Kars'a uzanan 2 bin 300 kilometrelik rotanin son gününde yarismacilar, Cibiltepe Kayak Merkezi'nde start aldi.

Bu yil TransAnatolia'ya Türkiye, Italya, Hollanda ve Ingiltere'den 39 motosiklet, 19 otomobil, 4 SSV, 5 Quad ve 3 kamyon olmak üzere 70 araç ve 96 yarisçi katiliyor.

TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpinar, AA muhabirine, bu yil 11'ncisini düzenledikleri TransAnatolia parkurunun Eskisehir'den baslayip Kars'ta bitecek sekilde planlandigini söyledi.

Yorucu bir yolculuk yaptiklarini ifade eden Büyükpinar, "Bu sene parkurlar ve hava kosullari çok zordu. Bildiginiz gibi yanginlar sebebiyle agustosta yapacagimiz yarislari 11-18 Eylül tarihlerine ertelemek zorunda kaldik. Yarisçilarin çogu parkurlardan memnun. Türkiye’nin dogasindan, Türk misafirperverliginden memnununlar, onlar memnun olunca biz de memnun oluyoruz." dedi.

Yarisa katilan tek kadin motosiklet sporcusu Gökçen Kabas ise "Yaklasik 2 bin 300 kilometrelik bir etapti. Asfalt toprak karisimi agirlikli olarak daglardan geldik. Ortalama günde 300-400 kilometre yol yaptik. Günde 8 saat motor üstündeydik. Ülkemizin her yeri güzel keyifli bir yaris oldu." diye konustu.

Organizasyon paydaslarindan Serhat Kalkinma Ajansi (SERKA) Genel Sekreteri Ibrahim Tasdemir de bölgenin tarihini, dogasini, gün yüzüne çikaran organizasyonlar yapmaktan mutlu olduklarini belirterek, destek olanlara tesekkür etti.

Gün sonunda Kars Kalesi bölgesinde ödül töreni düzenlenecek.

Kaynak: AA