Gülüç'te Ilkögretim Haftasi Törenle Kutlandi

Zonguldak’in Eregli ilçesine bagli Gülüç Beldesinde 2021-2022 Egitim Ögretim Yili Ilkögretim Haftasi nedeni ile tören gerçeklestirildi.

Gülüç'te Ilkögretim Haftasi Törenle Kutlandi
Eylül ayinin 3. haftasinda kutlanan Ilkögretim Haftasi kapsaminda Gülüç Vesile Dikmen Ilkokulu’nda tören düzenlendi.

Törene, Gülüç Belediye Baskani Gökhan M. Demirtas, esi Isil Demirtas, Belediye Meclis üyeleri, okul yönetimi, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törende Okul Müdürü Ayse Akar Elekoglu tarafindan günün anlam ve önemine iliskin konusma yapildi. Müdür Elekoglu konusmasinda; “Mustafa Kemal Atatürk’ün de dedigi gibi ilkögretim meselesi demek; vatan, millet, bayrak meselesi demektir. Ilkögretim meselesi bagimsizlik ve var olma sebebidir. Içinde bulundugumuz sorunlarin ancak egitimle çözülebilecegi, ülkemizin ancak aydinlik, mutlu yarinlara ancak egitimle sahlanacagina inancimiz tamdir. Sevgili ögrenciler, sizler anne babanizin sefkatli kollarindan, en az anneniz babaniz kadar ögretmenlerinizin sicacik yüregine hosgeldiniz. Bizler her zaman ailenize, çevrenize ve ülkemize yararli birer insan olarak yetistirmenin gayreti içerisinde olacagiz. 2021-2022 Egitim Ögretim Yili, bizler için bayramlar kadar güzel sevinçlerin habercisi olan Ilkögretim Haftasi hepimiz için kutlu olsun.” Ifadelerini kullandi.

Demirtas, “Ögrencilerimiz disariya gitmekten kurtuldu”

Yeni egitim ögretim yilini kutlayan Baskan Demirtas, törende yaptigi konusmada ögrencilere hitap ederek, her anlamda sizlerin yanindayiz dedi.

Baskan Demirtas sunlari söyledi:

“Yakin zamanda 24 derslikli okula kavusuyorsunuz. Modern, daha ferah bir okula sizleri kavusturmanin onurunu yasiyoruz. Gülüç’te her anlamda sizlere hizmet edecegiz. Okulumuzda güzel bir kadro olustu, hocalarima tesekkür ediyorum. Ögrencilerimiz disariya gitmekten kurtuldu. Kendi beldemizde, kendi okulumuzda sizlere egitim ögretim verecekler. Sizlerden tek istegimiz ögretmenlerimizi üzmeden derslerinize rahat bir sekilde çalisip, onlarin sözünden disari çikmamaniz. Çünkü yarinin belediye baskani sizler olacaksiniz, müdür ve ögretmenleri sizler olacaksiniz. Gülüç’ten basarili ögrencilerimiz çiksin istiyoruz.”

Okul Müdürü Ayse Akar Elekoglu, desteklerinden dolayi Baskan Demirtas’a ödül verildi.

Konusmalarin ardindan ögrenciler tarafindan siirler seslendirildi. Tören sonunda Gülüç Belediye Baskani Gökhan Mustafa Demirtas tarafindan temsili okul zili çalindi. Törenin ardindan ögrenciler ve ögretmenler siniflarina girerek egitime basladi.

Kaynak: İHA