Bakan Akar Açiklamasi 'Bu Alçaklarin Kaçacak, Siginacak Inleri Kalmadi'

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, “Artik terörü kaynaginda yok etme stratejisi ile hareket ettigimizi herkes biliyor. Bu alçaklarin kaçacak, siginacak inleri kalmadi. Komandolarimiz her tasin altina bakiyor, her magaraya giriyor, bu hainleri etkisiz hale getirmek için ne gerekiyorsa onlari yapti ve yapmaya devam ediyor. 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar 18 bin 502, 1 Ocak 2021’den bu yana bin 976 terörist etkisiz hale getirilmis, sehit ve gazilerimizin kani yerde birakilmamistir” dedi.

Bakan Akar Açiklamasi 'Bu Alçaklarin Kaçacak, Siginacak Inleri Kalmadi'
Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, 19 Eylül Gaziler Günü öncesinde düzenlenen etkinlikte gaziler ve gazi yakinlari ile bir araya geldi. Bulusma sonrasinda Atatürk Kültür Sitesi’nde yer alan toplanti salonunda bir konusma yapan Bakan Akar, “Milletimiz sanli tarihimiz boyunca, söz konusu vatan oldugunda kahramanca çarpismaktan ve canini feda etmekten çekinmemistir. Vatan bizim için asla siradan bir toprak parçasi degildir. Vatan atalarimizdan devraldigimiz en kutsal emanet, aziz sehitlerimizin kani ve kahraman gazilerimizin bir parçasidir. Bu nedenle vatan, sehitlik ve gazilik kavramlari milletimizin nazarinda çok derin anlamlar tasimaktadir. Sehit ve gazilerimiz de vatan, millet ve bayrak sevgimizin ölümsüz abideleri, Türk kahramanliginin gurur timsali, mazisi san ve serefle dolu Türk ordusunun, Türk Silahli Kuvvetlerinin ilham kaynagidir” ifadelerini kullandi.

“AZIZ VATANIMIZDA ALNI AÇIK, BASI DIK VE ÖZGÜR YASAYABILIYORSAK, BUNU HIÇ ÇEKINMEDEN CANLARINI FEDA EDEN AZIZ SEHITLERIMIZ VE SIZ KAHRAMAN GAZILERIMIZE BORÇLUYUZ”

Vatan ve millet sevgisi ile gözünü kirpmadan sehit olan ve sehit olmak için yola koyulup gazilik unvani ile sereflenen vatan evlatlarina minnetlerini dile getiren Bakan Akar, “Bir hilal ugruna günes gibi batan, kaniyla al bayragimiza rengini veren sehitlerimiz ve siz kiymetli gazilerimiz, milli bütünlük ve kardesligimizin temel taslarisiniz. Aziz vatanimizda alni açik, basi dik ve özgür yasayabiliyorsak, bunu hiç çekinmeden canlarini feda eden aziz sehitlerimiz ve siz kahraman gazilerimize borçluyuz. Gerçekten sizler ile ne kadar gurur duysak, kahramanliklariniz ile ne kadar övünsek azdir. Kahramanliklariniz ve fedakarliklariniz her zaman vefa ve minnet duygusuyla kutlanacaktir. Bu duygular ile sizlerin ve kiymetli ailelerinizin daima yaninda olmaya devam edecegiz” seklinde konustu.



“BU ALÇAKLARIN KAÇACAK, SIGINACAK INLERI KALMADI”

Türkiye’nin yeni dönemde savunma alaninda, kendi inisiyatiflerini kullanarak gerekli tedbirleri aldigini vurgulayan Bakan Akar, “Cumhuriyet tarihimizin en kapsamli ve yogun faaliyetlerini sürdürdügümüz bu dönemde dogal olarak Türk Silahli Kuvvetlerinin de görev ve sorumluluklari her geçen gün artmaktadir. Bu kapsamda ülkemizin ve milletimizin güvenligini saglamak için terörle mücadelemize yurtiçi ve sinir ötesinde azim ve kararlilikla devam etmekteyiz. Artik terörü kaynaginda yok etme stratejisi ile hareket ettigimizi herkes biliyor. Bu alçaklarin kaçacak, siginacak inleri kalmadi. Komandolarimiz her tasin altina bakiyor, her magaraya giriyor, bu hainleri etkisiz hale getirmek için ne gerekiyorsa onlari yapti ve yapmaya devam ediyor. 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar 18 bin 502, 1 Ocak 2021’den bu yan bin 976 terörist etkisiz hale getirilmis, sehit ve gazilerimizin kani yerde birakilmamistir. Bundan sonra da kesinlikle birakilmayacaktir” diye konustu.

Bakan Akar, öte yandan Türk Silahli Kuvvetlerinin nitelik ve niceliginin artirilmasi için personel temin ve egitiminden savunma sanayiine ve yeni askerlik sisteminden teskilat ve lojistik altyapisina kadar reform degerindeki birçok yenilik ve uygulamanin hayata geçirildigini kaydetti.

Bakan Akar, ayrica savunma sanayiinde yerlilesme oraninin yüzde 80 seviyelerine geldigini ve artarak devam edecegini vurguladi.

“SEHIT NURLANMIS, GAZI ONURLANMIS ASKERDIR”

Gazi Yüzbasi Gökhan Cin de, düzenlenen etkinlikte bir konusma yapti. 6 Kasim 2012 yilinda Sirnak’ta bölücü terör örgütü ile girdigi çatisma sonucunda yaralanarak gazi oldugunu belirten Cin, 19 Eylül’ün gaziler için çok önemli bir gün oldugunu söyledi.

Cin, “Yaralanarak malul olan gazilerin gurur ve seref günüdür” seklinde konustu ve “Sehit nurlanmis, gazi onurlanmis askerdir” dedi.

(Utku Simsek - Bayram Türüdü/IHA)
Kaynak: İHA