Iran Disisleri Bakani Abdullahiyan Açiklamasi 'Beyaz Saray, Iran'i Tehdit Etmemeyi Ögrenmeli'

Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan, Çin Disisleri Bakani Wang Yi ile görüsmesinde nükleer anlasma konusunda verilen destek için tesekkür ederek, ABD’nin nükleer anlasmayi ihlal eden taraf oldugunu söyledi. Abdullahiyan, “Beyaz Saray, Iran’i tehdit etmemeyi ögrenmeli” dedi.

Iran Disisleri Bakani Abdullahiyan Açiklamasi 'Beyaz Saray, Iran'i Tehdit Etmemeyi Ögrenmeli'


Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan, Sangay Isbirligi Örgütü zirvesine katilmak için gittigi Tacikistan’da Çin Disisleri Bakani Wang Yi ile görüstü. Abdullahiyan yeni dönemde Iran dis politikasinin Asya merkezli oldugunu vurgulayarak, “Çin ile iliskimizi iki ülke arasinda imzalanan 25 yillik anlasma çerçevesinde sürdürmek istiyoruz” dedi.



Nükleer anlasma konusunda Çin’in Iran’a verdigi destek nedeniyle tesekkür eden Abdullahiyan, ABD’nin nükleer anlasmayi ihlal eden taraf oldugunu belirtti.

Abdullahiyan, “Nükleer anlasmayi ihlal eden taraf ABD’nin kendisidir. Beyaz Saray artik Iran’i tehdit etmemeyi ögrenmeli” ifadesini kullandi.

Çin Disisleri Bakani Wang Yi ise Iran ile uluslararasi alanda isbirligini artirmak istediklerini ve Iran’in Sangay Isbirligi Örgütü’ne katilmasini desteklediklerini belirtti.



Sangay Isbirligi Örgütü’nün Devlet Baskanlari düzeyinde gerçeklestirecegi zirve 16-17 Eylül’de Tacikistan’da düzenlenecek. SIÖ’de gözlemci statüsünde yer alan Iran, birçok kez Sangay Isbirligi Örgütü’ne katilmak için basvuruda bulunmustu.

(Aynur Sena Çabuk/IHA)
Kaynak: İHA