Firar Ettikten Sonra Yakalanan Filistinli Kadri Açiklamasi 'Hayatta Kaldigim Sürece Özgürlügümü Arayacagim'

Hapishaneden kaçmasinin ardindan Israil güçlerince yakalanan Filistinli Yakup Mahmud Kadri, yasadigi sürece özgürlük arayisina devam edecegini belirtti.

Filistin Esirler Heyetinin avukati Hannan el-Hatib, Kadri'yi ziyaret etti. Ziyaret sonrasi Filistin Kurtulus Örgütüne (FKÖ) bagli heyetten yazili açiklama yapildi.

Açiklamada, Kadri'nin, "Hayatta kaldigim sürece özgürlügümü aramaya devam edecegim. Hayatimin en güzel günleri Israil'in tutuklamasindan kurtulmus bir sekilde Filistin'in havasini soludugum günlerdi. Sokakta çocuklari gördüm, içlerinden birini öptüm ve bu özgür oldugumda yaptigim en güzel seydi." dedigi ifade edildi.

Açiklamada, Israil hapishanesinde battaniyeden baska bir seyin olmadigi çok küçük bir yerde tutuldugunu, buranin insana direncini kaybettirdigini belirten Kadri'nin, kendisini sorgulayanlarin "psikolojik iskence" yaptigini söyledigi bildirildi.

Hücresinde yalniz kalan Kadri'nin heyetten Kur'an-i Kerim istedigi belirtildi.

- Firar eden 6 tutukludan 4'ü yakalandi

Filistinli 6 tutuklu, Israil'in kuzeyindeki yüksek güvenlikli Gilboa hapishanesinden 6 Eylül sabahi firar etmisti.

Israil güçleri, hapishaneden tünel kazarak kaçan Fetih Hareketinin silahli kanadi El-Aksa Sehitleri üyesi Zekeriya ez-Zubeydi ile Islami Cihad Hareketi mensubu Muhammed Kasim el-Arida, Kadri ve Eyhem Fuad Mahmud Abdullah el-Arida'yi yakalamisti.

Firar eden diger iki Filistinli tutuklu Eyhem Fuad Kemamci ile Munadil Yakub Nufeyat ise henüz bulunamadi.

Filistin kaynaklarina göre, Israil hapishanelerinde 365'i "idari tutuklu" olmak üzere yaklasik 4 bin 500 Filistinli bulunuyor.

Kaynak: AA