BM Teknoloji Bankasi, Sudan'a Egitim Ve Girisimcilik Konularinda Destek Saglayacak

Sudan Sanayi Bakan Vekili Ismail Semseddin Safii, Birlesmis Milletler (BM) Teknoloji Bankasi'nin ülkesinde egitim ve girisimcilik alanlarindaki destege odaklandigini bildirdi.

Bakan Vekili Safii, baskentteki bakanlik binasinda Birlesmis Milletler BM Teknoloji Bankasi Icra Direktörü Joshua Setipa ile Sudan'a destegin yollarini görüstü.

Safii, görüsmenin ardindan AA muhabirine, Sudan'in teknoloji alanini gelistirmek için BM Teknoloji Bankasi heyeti ile verimli bir toplanti gerçeklestirdiklerini söyledi.

Teknoloji Bankasinin özellikle egitim ve girisimcilik alanlarina odakladigini belirten Safii, bankanin düzenleyecegi çalistaya da katilacaklarini ifade etti.

BM Teknoloji Bankasi Icra Direktörü Setipa da Sudan'daki teknolojik imkanlari gelistirerek ekonomik durumu iyilestirmeye çalistiklarini belirterek, Sudan Sanayi Bakanliginda sanayi stratejisiyle temaslarina basladiklarini dile getirdi.

Kadinlari ve gençleri destekleyerek topluma daha fazla fayda saglanacagini aktaran Setipa, sanayi alanina sürdürülebilir kalkinmayi saglayan kaynaklari güçlendirmek için buraya geldiklerini kaydetti.

Kaynak: AA