Arjantin Içisleri Bakani Istifasini Sundu

Arjantin’de Içisleri Bakani Wado de Pedro, iktidar partisinin 12 Eylül’deki ön seçimlerde aldigi yenilginin ardindan istifasini sundu.



Arjantin Içisleri Bakani Wado de Pedro, partisinin 12 Eylül’deki ön seçimlerde aldigi yenilginin ardindan Devlet Baskani Alberto Fernandez’e istifa mektubunu sundu. Devlet Baskanina gönderilen ve basina da servis edilen istifa mektubunda, "10 Aralik 2019’dan bu yana onur duyarak yaptigim Içisleri Bakanligi görevinden istifami size sunuyorum" ifadeleri yer aldi. “Ülkeme hizmet etmenin en iyi yolunun istifami vermek oldugunu düsündüm" diyen Pedro, Devlet Baskani Alberto Fernandez’e ön seçimlerde çikan sonuçlari degerlendirme tavsiyesinde bulundu. De Pedro, Fernandez’e ithafen, ”Arjantin halkinin ifade ettigi karari yorumlama geregini gündeme getirin” çagrisi yapti.

De Pedro’nun istifasinin hemen ardindan Buenos Aires Eyalet Valisi Axel Kicillof da Fernandez’e istifasini sundu. Arjantin’de istifalar gün boyu sürdü. Fernandez hükümetinden iki bakan daha istifa etti. Bunlar Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Bakan Roberto Salvarezza ile Adaletten Sorumlu Devlet Bakani Martin Soria oldu.

Istifalar 12 Eylül’de yapilan ön seçimlerde iktidar partisinin 24 merkezin 18’ini kaybetmesinden sonra geldi. Bakanlarin istifalari henüz Fernandez tarafindan kabul edilmedi.
Kaynak: İHA