IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener Artvin'de Esnafi Ziyaret Etti

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Artvin'in Borçka ilçesi ve kent merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Aksener, IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan ve partililerle ilk olarak Borçka ilçesine gelerek esnafi ziyaret etti.

Esnaf ve vatandaslarla sohbet eden Aksener, ardindan kent merkezine geçti. Burada da esnaf ziyaretlerinde bulunan Aksener, ardindan Inönü Caddesi'nde vatandaslara hitap etti.

Aksener, Türkiye'de bütün il ve ilçeleri gezerek esnafi ziyaret ettigini, dükkanlarda siyaset yapmadan esnafi dinlemeye çalistigini söyledi.

Siyasetçinin görevinin hizmet oldugunu belirten Aksener, sözlerini söyle sürdürdü:

"Nasil esnaf için müsteri velinimetse seçmen de (siyasetçi için) velinimet olmak zorunda. Yapman gereken o. Siz uzunca bir zaman seçmenin velinimet oldugunu unuttunuz. Dükkandan içeri girdigimde issiz gençle karsilasiyorum. Issiz, umutsuz gençlerin oldugu bir Türkiye, çiftçinin malini üretip satamadigi bir Türkiye, besicinin hayvan yetistirmekten çiktigi bir Türkiye, üniversite bitiren gençlerinin büyük çogunlugunun 'Firsat bulsam Kanada'da, Avusturalya'da, Yeni Zelanda'da garsonluk yapmaya raziyim.' dedigi bir Türkiye ama buna karsi 5 maas alan danismanlar, 11 maas alan bürokratlar, 250 bin lira geliri olan belediye baskanlari. "

Aksener, patronun seçmen oldugunu kaydederek, "Ama siyasetçiyi çok kolay oy almaya alistirdiniz. Bunu birlikte degistirecegiz. El ele verip degistirecegiz. Buralara bütün agalarin gelmesini saglayarak degistirecegiz. Siyasetçinin gelip burada size hesap vermesini saglayarak degistirecegiz. Patron sizsiniz, millet sizsiniz, asil ve asil sizsiniz." diye konustu.

Alim gücünün düstügünü savunan Aksener, "Her gelen mal ne satiliyorsa satilsin pahali geliyor. Türkiye yüzde 75'ler ile asgari ücret cenneti olmus. Bir yerde ister fabrika, ister magaza, nerede çalisirsa çalissin, çalisanlarin maasi asgari ücret. Sen asgari ücret ile evini geçindirmeye çalisirken 250 bin lira oturdugu yerden maas alanlara maas veriliyorsa bu hak degildir. Bu haramdir." ifadelerini kullandi.

Aksener, projeler ve çözümler üzerinden rekabeti artirmaya çalistigini, bunun saglanmasi halinde kazananin esnaf ve vatandas olacagini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA