Kirklareli'nde Eski Muhtar Açtigi Alacak Davasini Kazandi, Köy Tasinmazlarina Haciz Karari Çikti

Dügüncülü köy muhtari Kazim Kiziltan: 'Eski muhtar Ümit Erenler alacagina karsilik bizi mahkemeye vermis ve mahkemeyi kazanmis. Muhtarliga ait olan yerlerin hepsi icralik'

Kirklareli'nde bir köyün eski muhtarinin alacaklari oldugu iddiasiyla açtigi davayi kazanmasi sonrasi köydeki bazi tasinmazlara haciz karari verildi. Karar temyize tasindi.

Babaeski ilçesine bagli Dügüncülü köyünün eski muhtari Ümit Erenler ile muhtarlik sekreteri, köy yönetiminde olduklari sirada bazi harcamalarina istinaden köy muhtarligi tüzel kisiligine dava açti.

Iki yil süren 46 bin lira alacak oldugu iddiasiyla açilan davayi eski yönetim kazandi. Haciz karari üzerine muhtarlik karari temyize tasidi. Temyiz karari bekleniyor.

Köy muhtari Kazim Kiziltan, AA muhabirine, eski muhtarlik yönetiminin bazi alacaklarina karsilik köy muhtarligini mahkemeye verdigini söyledi.

Davanin muhtarlik aleyhine sonuçlandigini ifade eden Kiziltan, mahkeme kararina itiraz ederek davanin temyize gönderdigini belirtti.

Karsilastiklari haciz olayi ile ne yapacaklarini bilemediklerini dile getiren Kiziltan, "Muhtarliga ait olan yerlerin hepsi icralik. Su anda muhtarlik, cami, tarlalar, dügün salonlari, muhtarliga ait kamu tasinmazlarinin hepsine haciz geldi. Su anda 16 bin lira eski muhtarin alacagi var, 30 bin lira da sekreterin alacagi var. Mahkeme masraflari da var." diye konustu.

Eski muhtar Ümit Erenler de muhtarlik görevini devrederken kendi harcadigi paralari resmi bir sekilde yeni seçilen yönetime bildirdigini ileri sürdü.

Yeni yönetimin "Git mahkemeye ver" demesi üzerine mahkemeye basvurdugunu ifade eden Erenler, davayi kazandigini kaydetti.

Erenler, temyiz kararini bekledigini kaydetti.

Kaynak: AA