Keçiören KEÇMEK Ücretsiz Kurs Kayitlari Basladi

Keçiören Belediyesi bünyesinde hizmet veren Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kurslari (KEÇMEK) için kayit islemleri basladi. Keçiören Belediyesi ile ISKUR is birliginde açilan kurslardan vatandaslar ücretsiz olarak faydalanacak.

Keçiören KEÇMEK Ücretsiz Kurs Kayitlari Basladi
Pandemi nedeniyle geçtigimiz yil yüz yüze kurslara ara verilen KEÇMEK’te bu yil pandemi kurallarina uygun olarak egitimler basliyor. Bu kapsamda Keçiören’deki 10 farkli kurs merkezinde 60’dan fazla bransta egitim verilecek. Kurs kayit islemleri ise Keçiören Belediyesi kurumsal web sayfasinda yer alan KEÇMEK’IN web sitesinden online olarak ya da kurs merkezlerine giderek yüz yüze gerçeklestirilebiliyor.

Üretime ve ekonomiye katki

KEÇMEK’te farkli branslarda hem el sanatlari hem de akademik egitimlerin verildigini söyleyen Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, “KEÇMEK, vatandasimizin istihdamina katki sunmak için hizmet veren önemli egitim kurumlarimizdan biridir. KEÇMEK’te sadece istihdam için degil ayni zamanda egitim ögretim yasamlarina katki sunmak için dil kurslarimizi da hayata geçiriyoruz. Özellikle kadinlarimizin sosyallesmesi ve meslek edinmesi açisindan da kurs merkezlerimiz oldukça faydali isler yapiyor. Burada ögrendiklerini evlerinde uygulayarak el emegi göz nuru ürünler ortaya koyan kadinlarimiz, bu ürünlerin satisini da yaparak ev ekonomilerine katkida bulunuyorlar. Ayrica ilgi duyduklari sanatlara da yönelebiliyor bu sanatlari icra ederken kendilerini ruh olarak da gelistiriyorlar” dedi.

Kaynak: İHA