28. Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali'nde 'Orhan Kemal Emek Ödülleri' Törenle Verildi

Adana'da bu yil 28'incisi düzenlenen Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali'nde "Orhan Kemal Emek Ödülleri" sinema yazari Sevin Okyay ile görüntü yönetmeni Ertunç Senkay'a verildi.

"Ulusal Ögrenci Kisa Film Yarismasi" ve "Adana Kisa Film Yarismasi" olmak üzere 4 kategoriden eserlerin izleyiciyle bulusacagi 28. Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali kapsaminda açilis ve Orhan Kemal Emek Ödülleri gecesi bir otelde gerçeklestirildi.

Sunuculugunu Yeliz Dogramacilar Arman'in yaptigi törende, festivale katilan filmler tanitildi.

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, törende yaptigi konusmada, Adana'nin ülkede çekilen filmlere konu, mekan, insan kaynagi ve ev sahipligi yapan muhtesem bir plato oldugunu söyledi.

Festivalin bu yilki temasinin "doga" oldugunu aktaran Karalar, "Ülkemizde ve tüm dünyada yasanan yangin ve sel felaketleri ortada. Insanlik olarak dogaya hasin davranmanin bedelini ödemeye basladik. Iklim degisikligiyle ilgili mücadelede hepimize önemli görevler düstügünü hatirlatmak isterim." diye konustu.

Karalar, konusmasinda kisa süre önce hayatini kaybeden festival direktörü Kadir Beycioglu, sinema ve tiyatro sanatçisi Ferhan Sensoy ile yasamini yitiren diger sanatçilari saygiyla andigini kaydetti.

Festival Yürütme Kurulu Baskani Menderes Samancilar, Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk'ün konusmasinin ardindan Ferhan Sensoy belgeselinin gösterimi yapildi.

Konusmalarin ardindan çevirmen, yayinci, film elestirmeni, muhabir, spor ve sinema yazari, radyocu ve televizyon programcisi Sevin Okyay, Orhan Kemal Emek Ödülü'nü Adana Valisi Süleyman Elban'in elinden aldi.

Saglik sorunlari nedeniyle törene katilamayan görüntü yönetmeni Ertunç Senkay'in ödülü ise Adana Büyüksehir Belediye Baskani Karalar tarafindan oyuncular Menderes Samancilar ile Güven Kiraç'a takdim edildi.

Ödül töreninin ardindan Birsen Tezer konser verdi.

Kaynak: AA