Dogasiyla Hayran Birakan Çambasi Yaylasi Turistlerin Gözdesi Oldu

Ordu'nun turistik alanlarindan 2 bin rakimli Çambasi Yaylasi, yesilin her tonunu barindiran essiz manzarasiyla ziyaretçilerini cezbediyor Yayla yolunda kahvalti hizmeti veren isletmenin sahibi Serdar Simsek: 'Salgin dolayisiyla sezona geç baslamak zorunda kaldik ama temmuz ile agustosun 20'sine kadar olan zaman çok hareketli geçti. Özellikle Avrupa'da yasayan Türkler çok fazla geldi' Avusturya'dan gelen Gökhan Bahadir: 'Dogal güzelligi görelim, temiz havayi alalim istedik'

EYÜP ELEVLI - Karadeniz'in essiz dogal güzelligiyle dikkati çeken Ordu'daki Çambasi Yaylasi, turizm sezonunda ziyaretçilerin ugrak yeri oldu.

Kabadüz ilçesine bagli 2 bin rakimli yayla, çevresindeki obalarin yani sira uçsuz bucaksiz ormanlari ve temiz havasiyla ziyaretçileri kendine hayran birakiyor.

Yesilin her tonunu barindiran manzarasi sayesinde doga tutkunlarinin ilgi gösterdigi yayla, son yillarda alternatif turizmde cazibe merkezi haline geldi.

Yurt içi ve yurt disindan gelen misafirler, sehir gürültüsünden uzak, deniz turizmine alternatif dogada vakit geçirmenin tadini çikariyor.

Yöresel ürünleri satin alma firsati da bulan ziyaretçiler, hem piknik yapiyor hem de fotograf kareleriyle manzarayi ölümsüzlestiriyor.

Çambasi Yaylasi'nda yaz sezonu, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi asilama oraninin artmasi sayesinde geçen yila göre daha hareketli geçti.

- "Asiri yogunluk var"

Yayla yolunda kahvalti hizmeti veren isletmenin sahibi Serdar Simsek, AA muhabirine, kuzine ekmegi, tursu, pekmez, bal, reçel, peynir, tereyagi gibi kendi ürettikleri ve yöre sakinlerinden aldiklari ürünlerle hizmet verdiklerini söyledi.

Yurt disindan ve Türkiye'nin farkli sehirlerinden gelenlerin dogada kamp, gezi ve fotograf çekmek gibi birçok aktivite yaptigini anlatan Simsek, söyle devam etti:

"Salgin dolayisiyla sezona geç baslamak zorunda kaldik ama temmuz ile agustosun 20'sine kadar olan zaman çok hareketli geçti. Özellikle Avrupa'da yasayan Türkler çok fazla geldi. Anadolu'dan gelen insanlar çok fazla oldu. O bölgelerde asiri sicak var, yesillik yok, kuraklik var. Sivas tarafindan geliyorlar, denize hiç inmeden yaylalarda konakliyorlar, geziyorlar. Sonra Karadeniz'in diger illerine gidiyorlar. Asiri yogunluk var. Normal yillara göre, hastaliga ragmen çok hareketli bir yil yasandi."

- "Doga çok güzel, tertemiz"

Ailesi ile yaylayi gezen Gökhan Bahadir da Avusturya'dan tatile geldiklerini ifade etti.

Çambasi'nda kahvalti yaptiklarini dile getiren Bahadir, "Ayni zamanda dogal güzelligi görelim, temiz havayi alalim istedik. Esim, annesi ve babasiyla buraya geldik. Ben aslen burali degilim ama burayi çok seviyorum. Doga çok güzel, tertemiz. Dogayla iç içe bir yer." dedi.

Almanya'dan Ordu'ya esi ile gezmeye gelen Naim Akyazi ise yaylanin dogasinin, oksijeninin ve insanlarinin harika, yollarinin da güzel oldugunu vurguladi.

Yaylalari görmek isteyen herkese bölgeye gelmeleri tavsiyesinde bulunan Akyazi, bir aylik izinlerinin önemli bir bölümünü yayla ve çevresinde geçirdiklerini aktardi.

Akyazi, yurt disinda yasadiklari için yaylalari özlediklerinin altini çizerek, "Bir senenin özlemi nedeniyle yaylamiza geliyoruz. Bizim Turnalik'ta yaylamiz var. Çambasi'na çikip, buralarda gezerek bol oksijen aliyoruz." diye konustu.

Saniye Dönmez de ailesiyle temiz hava almak için yaylaya çiktiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Vaktimiz oldukça buraya geliyoruz. Çambasi Yaylasi çok güzel. Kayak merkezi, otelleri de güzel. Daha da gelistirilmesi lazim. Ordu'nun havasi çok nemli, sicak. Buranin havasi ise çok temiz, yesilligi, ormani güzel. Kekik topluyoruz, koyunlari seyrediyoruz."
Kaynak: AA