AK Parti Çanakkale Milletvekili Iskenderoglu Köyde Salça Kaynatti

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, Çanakkale'nin merkeze bagli Çiplak köyünde Agro Turizm etkinlikleri kapsaminda salça kaynatip kavanozlara doldurdu.

Çiplak Köyü Muhtarligi tarafindan Agro Turizmi gelistirme programi kapsaminda salça yapim etkinligi düzenlendi.

Etkinlige katilan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, köylü kadinlarla domates ve biber toplayip salça kaynatti.

Iskenderoglu, etkinlikte gazetecilere yaptigi açiklamada, Çanakkale yöresinin essiz lezzetlerini, tarim turizmi kapsaminda Çanakkale’yi ziyaret eden herkesle bulusturmayi istediklerini söyledi.

Eski gelenek ve görenekleri tekrar canlandirmak ve tarimla turizmi birlestirmek için hep birlikte salça yaptiklarini anlatan Iskenderoglu, "Biz özellikle Çanakkale’de son dönemde yapilan yatirimlarla birlikte çok sansli bir il oldugumuzu her zaman söylüyoruz. Çünkü Çanakkale, tarimi, turizmi ve tarihiyle zaten marka bir sehir. Son dönemde özellikle pandemiyle birlikte kirsal hayatin kiymetini anladik. Bizim evlatlarimiza kirsal hayatin önemini anlatmamiz gerektigini anladik. Eski kültürlerimizi onlara tasimamiz gerek. Aslinda 7 bölgemizde olan tarim turizmini, köylerimizde tekrar kirsal kalkinmayi ayaga kaldirmak ve büyük sehirlerde yasayan çok kiymetli kardeslerimizi misafir etmek istiyoruz. Ev pansiyonculugunu gelistirmek istiyoruz." dedi.

Jülide Iskenderoglu, Çanakkale'de çok kaliteli ve nitelikli tarim ürünleri bulundugunu hatirlatarak, söyle devam etti:

"Gelsinler burada yerinde görsünler, isterlerse kendileri tarladan toplasinlar, salçalarini yapsinlar, tursularini yapsinlar. Burada, bu güzel topraklarda hem tarihin hem de bereketin oldugu bu topraklarda farkli bir tatil yasasinlar istiyoruz. O yüzden bundan sonra bir çok köyümüzde baslatacagimiz bu çalismamizla tarih ve turizmi insallah birlestirerek güzel çalismalar yapacagiz. Türkiye’nin her yerinden misafirlerimizi Çanakkale’de, bu güzel bereketli cografyada, bu essiz ürünleri tatmaya davet ediyoruz."

Etkinlige Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Il Tarim ve Orman Müdürü Erdem Karadag, Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürü Ozan Hacialioglu, Il Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yilmaz ile çok sayida davetli katildi.

Kaynak: AA