GÜNCELLEME - Istanbul Merkezli 7 Ilde Uyusturucu Operasyonu

Operasyon kapsaminda İçel'de durdurulan bir tirda yapilan aramada, 125 kilo 700 gram eroin ele geçirildi Gözaltina alinan 16 süpheliden, suç örgütü elebasi Hakan A.'nin da aralarinda bulundugu 14'ü tutuklandiADLI SÜREÇ EKLENDI

Istanbul merkezli 7 ilde uyusturucuyla mücadele kapsaminda düzenlenen es zamanli operasyonda yakalanan 16 süpheliden 14'ü tutuklandi.

Emniyet Genel Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi koordinesinde Istanbul Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, 1 yil önce, uluslararasi baglantisi olan bir suç örgütünün Iran üzerinden yurda soktugu yüklü miktarda eroinin bir miktarini piyasaya sürdügü, bir miktarini ise Avrupa'ya çikardigi istihbarati üzerine çalisma baslatti.

Sorusturma kapsaminda, teknik ve fiziki takip ile istihbari çalismalarini tamamlayan polis ekipleri, 6 Eylül'de Istanbul, İçel, Hatay, Sirnak, Gaziantep, Kilis ve Tekirdag’da düzenledikleri es zamanli operasyonda, suç örgütü elebasi Hakan A.'nin da aralarinda bulundugu 16 süpheliyi gözaltina aldi.

İçel’de durdurulan bir tirda yapilan aramada, 125 kilo 700 gram eroin ele geçirildi. Ayrica elebasi Hakan A.’nin Hatay’dan Suriye’ye kaçmaya çalisirken yakalandigi ögrenildi.

Emniyetteki islemlerin ardindan Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen, elebasi Hakan A.'nin da yer aldigi süphelilerden 14'ü tutuklanirken, 2'si adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Kaynak: AA