Usak'ta 'Zafer Türküleriyle Kahramanlik Hikayeleri' Programi Düzenlendi

Cumhurbaskanligi Kültür ve Sanat Politikalari Kurulu Baskan Vekili ve yazar Iskender Pala: 'Çocuklarimizi öyle yetistirmeliyiz, onlara büyürken öyle ninniler söylemeliyiz ki benim oglum ileride Barbaros Hayrettin Pasa olacak, benim oglum ileride bir Fatih olacak, benim oglum ileride bir Ali Kusçu olacak, benim oglum ileride Nene Hatun olacak, Zeynep Hatun olacak diye atalarimizin kahramanliklari ve hikayeleriyle büyütmeliyiz'.

Usak'in düsman isgalinden kurtulusunun 99. yil dönümü dolayisiyla "Zafer Türküleriyle Kahramanlik Hikayeleri" programi düzenlendi.

Cumhurbaskanligi Kültür ve Sanat Politikalari Kurulu Baskan Vekili ve yazar Iskender Pala'nin konusmaci olarak katildigi program, 15 Temmuz Sehitleri Meydani'nda gerçeklestirildi.

Programda, Usak Belediyesi Kent Orkestrasi tarafindan türküler seslendirilirken, türkülerin hikayeleri de Iskender Pala tarafindan anlatildi.

Türkülere vatandaslarin ellerinde Türk bayraklariyla eslik etmesi renkli görüntüler olusturdu.

Çanakkale Türküsü'nün ardindan konusan Pala, Galatasaray Lisesinden, Istanbul Erkek Lisesinden birçok ögrencinin cephede sehit düstügünü söyledi.

Pala, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bize bu vatani emanet birakabilmek için bizim buralarda huzur içinde yasayabilmemiz için pek çogu sehit düstü. Annelerinin yürekleri yandi. Simdi çocuklarimizi öyle yetistirmeliyiz ki, çocuklarimizi öyle büyütmeliyiz ki, bu bilinci, bu ruhu onlar da tasisin ve bir gün Allah göstermesin vatanin müdafaasi gerekirse en iyi sekilde müdafaa etsinler. Artik günümüzde savaslar kursun sikarak aynali martinlerle degil, bilgisayarlarin basinda, ders kitaplarinin arasinda teknolojinin imkanlari içerisinde yeni dünyanin yeni mücadele yollariyla olmakta. Çocuklarimizi öyle yetistirmeliyiz, onlara büyürken öyle ninniler söylemeliyiz ki benim oglum ileride Barbaros Hayrettin Pasa olacak, benim oglum ileride bir Fatih olacak, benim oglum ileride bir Ali Kusçu olacak, benim oglum ileride Nene Hatun olacak, Zeynep Hatun olacak diye atalarimizin kahramanliklari ve hikayeleriyle büyütmeliyiz. Çocuklarimizin adini Fatih koyup onlardan küfürbaz Fatih'ler yetistiremeyiz. Çocuklarimizin adini Yavuz koyup sonrada onu Yavuz'a yakismayacak islere yönlendiremeyiz. Adini öyle koyuyorsak, o ismi tasimasi için ona gerekli terbiyeyi, gerekli ahlaki degerleri gerekli medeniyet birikimini aktarmak bizim görevimiz."

Usak Valisi Funda Kocabiyik, Il Jandarma Komutani Albay Murat Kiliç ve Il Emniyet Müdürü Mesut Gezer'in de katildigi programin ardindan, Pala ve orkestra üyelerine Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin ile Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas tarafindan çiçek takdim edildi.

Kaynak: AA