Ordulu Balikçilar 'Vira Bismillah' Diyerek Denize Açildi

Denizden istavrit aviyla kiyiya dönen balikçi teknesinin sahibi Serkan Karadeniz: 'Balik çesidi bu sene bol olacak. Deniz öyle gösteriyor. Insallah bereketli olur. Kazasiz belasiz bir sezon bitiririz'

Ordu'da balikçilar, denizlerde av yasaginin sona ermesiyle "vira bismillah" diyerek mavi sulara açildi.

Persembe ilçesi Kislaönü Balikçi Barinagi'nda yeni sezon hazirliklarini tamamlayan balikçilar, 1 Eylül - 15 Nisan arasinda olan balik sezonuna basladi.

Aileleri tarafindan denize ugurlanan balikçilar, halatlari çözerek teknelerinin motorunu çalistirdi.

Denize açilarak aglarini birakip nasiplerini arayan balikçilar, bol miktarda istavritle kiyiya döndü.

Persembe Balikçilar Kooperatifi Baskani Ünal Karadeniz, gazetecilere, aglar ile teknelerin bakimlarini yaparak sezona hazirlandiklarini söyledi.

Karadeniz, geçen yil iyi olan palamut avciliginin, bu sene yarisi kadar da olsa mutlu olacaklarini anlatarak, hamsinin de iyi olacagini düsündügünü belirtti.

Balikçilarin, 6 ay civarinda bir süre evinden ayri kaldigini kaydeden Karadeniz, "Zaman zaman tabii limana geliyoruz. Her ne kadar olsa da herkes evinden ayri. Esler de fedakarlik, özveri gösteriyor. Babalarin evde olmayip da eslerin hem anne hem baba oldugu mesleklerden birisi balikçilik meslegi. Her seyden önce personellerimin eslerine ayrica tesekkür ediyorum. Haklarini helal etsinler. Çok çok özverili davraniyorlar." dedi.

Balikçi esi Pinar Engin ise kendileri için en büyük zorlugun özlem oldugunu vurgulayarak "Bugün itibariiyla bütün balikçi arkadaslarimiz denize açiliyor. Biz de aileleri olarak onlara destek vermek amaciyla yanlarinda bulunuyoruz. Onlari ugurlamaya geldik. Hepsine saglikli bir sekilde bol kazançlar diliyoruz." diye konustu.

Necla Karadeniz de çocuklari dahil tüm denize çikan balikçilara bol kazanç dileginde bulundu.

- "Insallah sezonumuz iyi geçecek gibi görünüyor"

Denizden istavrit aviyla kiyiya dönen balikçi teknesinin sahibi Serkan Karadeniz, hazirliklarin ardindan bugün denize çiktiklarini dile getirdi.

Bereketli bir gece oldugunu ve istavrit baligi avladiklarini anlatan Karadeniz, sunlari kaydetti:

"Insallah sezonumuz iyi geçecek gibi görünüyor. Hamsi ve istavrit var, numuneleri denizde görünüyor. Palamut az gibi görünüyor ama benim tahminin palamut da olacak. Balik çesidi bu sene bol olacak. Deniz öyle gösteriyor. Insallah bereketli olur. Kazasiz belasiz bir sezon bitiririz. Avlanmamiz da iyiydi. Istavrit baligi var. Su anda bir ag attik, yaklasik 250 kasa balik aldik."
Kaynak: AA