Yunanistan Basbakani Miçotakis, Yanginlarla Mücadeledeki Basarisizlik Için Halktan Özür Diledi

Yunanistan Basbakani Kyriakos Miçotakis, Yunanistan genelinde devam eden yanginlarla mücadeledeki herhangi bir basarisizlik için halktan özür dileyerek, hatalarin tespit edilip düzeltilecegine dair söz verdi.

Yunanistan Basbakani Miçotakis, Yanginlarla Mücadeledeki Basarisizlik Için Halktan Özür Diledi
Yunanistan’da geçtigimiz hafta baslayan orman yanginlari birçok noktada devam ederken, binlerce hektarlik alan küle döndü. Yunanistan Basbakani Kyriakos Miçotakis yaptigi ulusa seslenis konusmasinda, Yunanistan genelinde devam eden yanginlarla mücadeledeki herhangi bir basarisizlik için halktan özür dileyerek, hatalarin tespit edilip düzeltilecegine dair söz verdi.

"Evlerinin veya mallarinin yandigini gören vatandaslarimizin acisini çok iyi anliyorum" diyen Miçotakis, ilk önceligin "hayat kurtarmak" oldugunu kaydetti.

Iklim krizinin tüm gezegeni etkiledigini aktaran Miçotakis, bunun bir mazeret veya gerekçe olmadigini ifade etti.

“Insanca mümkün olan her seyi yapmis olabiliriz” diyen Miçotakis, bunun çogu durumda dogayla olan savasta yeterli olmadigini aktardi.

YANGINDAN ETKILENENLER IÇIN 500 MILYON EUROLUK EK BÜTÇE

Miçotakis, Yunanistan’in yanginla müdahalesindeki basarisizliklarin tespit edilecegini, sorumlularin hesap verecegini ve yangindan etkilenenlere tazminat ödenecegini belirtti.

Yanginlarda zarar gören kisilerin zararlarinin karsilanmasi ve yardim edilmesi için 500 milyon euroluk ek bütçeyi onayladigini duyuran Miçokatakis, son birkaç gün içinde 63 organize tahliyenin gerçeklestigini, ülkenin dört bir yaninda 586 yangin çiktigini ve devam eden sicak hava dalgasinin daha da kötülestigini açikladi.

Basbakan Miçoktakis, yarin ek yardim tedbirlerini açiklayacak bir kabine toplantisina baskanlik edecek.

Kaynak: İHA