Van Gölü Aktivistleri, Bitlis Ve Ilçelerindeki Tarihi Mekanlari Ziyaret Etti

Van Gölü Aktivistleri Dernegince düzenlenen "3. Van Gölü Bisiklet Festivali"ne katilan gönüllüler, Bitlis merkez ile Tatvan ve Ahlat ilçelerindeki tarihi mekanlari ziyaret etti.

Van Gölü havzasinin tanitilmasi, korunmasi ve gölün temizligine dikkat çekmek amaciyla düzenlenen festivale katilan 150 kisi, önce il merkezindeki tarihi mekanlari gezdi, ardindan Tatvan sahilinde bisiklet turu yapti.

Daha sonra Ahlat ilçesine geçen gönüllüler, millet bahçesinde Belediye Baskani Abdulalim Mümtaz Çoban tarafindan karsilandi.

Millet bahçesi hakkinda gönüllüleri bilgilendiren Çoban, ilçenin hizla gelistigini ve gün geçtikçe ülkenin dört bir yanindan gelen ziyaretçilerin ilgi alani oldugunu belirtti.

Dünyanin en büyük Türk Islam Mezarligi olan Selçuklu Meydan Mezarligi ile ilçedeki diger tarihi mekanlari gezen gönüllüler, Van Gölü'nün Ahlat sahilinde kamp kurdu.

Vangölü Aktivistleri Dernegi Baskani Erdogan Özel, gazetecilere, Van'dan baslattiklari bisiklet turunun 4. gününde Ahlat'a vardiklarini söyledi.

450 kilometrelik bisiklet turunu 7 günde tamamlamayi hedeflediklerini belirten Özel, söyle konustu:

"Van'dan basladigimiz tur kapsaminda Bitlis'e ugradik. Buradaki tarihi mekanlari gezdikten sonra Tatvan sahiline kadar pedal çevirdik. Van Gölü'nü takip ederek ve gölün güzel maviligini misafirlerimize göstererek Ahlat'ta kadar bisiklet sürdük. Millet bahçesini, Selçuklu Meydan Mezarligini geziyoruz. Buradaki tarihi yerleri, kale ve kümbetleri ülkemizin farkli illerinden gelen sporcularimiza tanittik. Turumuzun 5. günündeki güzergahimiz Adilcevaz ve Ercis olacak. Bize katki sunan tüm dostlarimiza tesekkür ediyorum."

Izmir'den gelerek etkinlige katilan Aysel Memen ise "Hep Van Gölü çevresindeki etkinliklere katilmayi arzuluyordum. Buradaki amaç çok önemli. Van Gölü için burada bisiklet sürmek, bölge halkini tanimak ve organizasyon ekibiyle tanismak istiyordum. Çok memnunum, mutluyum." dedi.

Kaynak: AA