Çamoluk Alisiz Göleti Sulamasi'nin Insaati Için Yapim Sözlesmesi Imzalandi

Giresun'un Çamoluk ilçesindeki Alisiz Göleti Sulamasi'nin insaati için yapim sözlesmesinin imzalandigi bildirildi.

Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü'nden yapilan yazili açiklamada, Giresun'a yapilan yatirimlarla kentin verimli topraklarini suyla bulusturmaya, vatandaslara içme ve kullanma suyu temin etmeye, derelerdeki taskin riskini azaltmaya devam edildigi belirtildi.

DSI'nin son yillarda modern sulama projelerini gelistirerek uygulamaya koyduguna isaret edilen açiklamada, Giresun'da ve ilçelerinde son dönemde yapilan su yapilarinin artmasinin bölgedeki tarimsal faaliyetlerin gelismesinde de önemli rol oynadigi aktarildi.

Açiklamada degerlendirilmesine yer verilen DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, konvansiyonel beton agirlik gövde tipinde insa edilen Giresun Çamoluk Alisiz Göleti'ni 2018 yilinda tamamladiklarini animsatarak, göletin temelden 23 metre yükseklikte ve 47 bin 300 metreküp depolama hacmine sahip oldugunu vurguladi.

Göletin tamamlanmasinin ardindan sulama insaati için harekete geçtiklerine dikkati çeken Yildiz, sunlari kaydetti:

"Giresun'a bugün bir müjdemiz var. Çamoluk Alisiz Göleti Sulamasi'nin insaati için yapim sözlesmemizi imzaladik. Sulama insaatimiz da tamamlaninca, Alisiz Göleti sayesinde 1300 dekar zirai tarim arazisini su ile bulusturmus olacagiz ve böylelikle ekonomimize yillik 1 milyon lira katki sunmus olacagiz. Giresunlu vatandaslarimiza hayirli ugurlu olsun."

Kaynak: AA