Ulastirma Ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, Marmaris'te Yanginlarla Ilgili Degerlendirmede Bulundu Açiklamasi

'Bundan sonra bütün gücümüzü Mugla bölgesine konuslandirdik. Insallah, burayi da kisa sürede bitirme çabasi içerisindeyiz' 'Bugün ögleden sonra Dalaman Havalimani yakinlarinda bir yangin baslamisti. Çok güçlü bir sekilde müdahale edilerek kisa sürede söndürüldü. Dalaman'daki uçuslarla ilgili herhangi bir sikinti olmadi'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, yanginlara iliskin, "Bundan sonra bütün gücümüzü Mugla bölgesine konuslandirdik. Insallah, burayi da kisa sürede bitirme çabasi içerisindeyiz." dedi.

Bakan Karaismailoglu, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum ile Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Mugla'da Marmaris Ögretmenevi'nde koordinasyon toplantisina katildi.

Toplanti öncesinde açiklamalarda bulunan Karaismailoglu, iki gün önce Antalya'daki yanginlarin bitirildigini söyledi.

Söndürme çalismalarinda topyekun bir mücadelenin verildigini anlatan Karaismailoglu, sunlari kaydetti:

"Ülkemizin bütün kurumlarinin el birligi ile büyük bir afetin üstesinden geldik. Bundan sonra bütün gücümüzü Mugla bölgesine konuslandirdik. Insallah, burayi da kisa sürede bitirme çabasi içerisindeyiz. Burada da cansiperane topyekun bir mücadele var. Bugün ögleden sonra Dalaman Havalimani yakinlarinda bir yangin baslamisti. Çok güçlü bir sekilde müdahale edilerek kisa sürede söndürüldü. Dalaman'daki uçuslarla ilgili herhangi bir sikinti olmadi. Basina yansiyan bazi olumsuz haberler olmustu. Trafik normal seyrinde devam etti. Dalaman'da ve bütün havalimanlarimizda oldugu gibi. Dalaman Havalimani yanginla mücadelede en önemli üslerimizden biri. Koordinasyon ve lojistik destek verilmekte."

Karaismailoglu, devletin, bütün kurumlariyla yangin afetinin üstesinden gelmek için canla basla çalistigini, en kisa sürede bu isin de üstesinden geleceklerini ve sonrasinda afetin izlerini ortadan kaldirmak için mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA