Iznik Ultra Maratonu'nda 150 Kilometrelik Kosu Basladi

Iznik Gölü çevresinde bu sene 9'uncu kez organize edilen etkinlik kapsaminda ilk start, en uzun parkur için verildi.

Bursa'nin Iznik ilçesinde bu yil 9'uncusu düzenlenen "Iznik Ultra Maratonu", 150 kilometrelik kosuyla basladi.

Iznik Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, bine yakin sporcunun katildigi organizasyonun en uzun parkuru olan kosunun starti, ilçe merkezinde Iznik Belediye Baskani Kagan Mehmet Usta tarafindan verildi.

En uzun parkurda yarismacilar, Samanli ve Katirli daglari boyunca Iznik Gölü'nün çevresinde tur atacak. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleriyle gerçeklesen maratonda parkurlar, ormanlara giris yasagi sebebiyle güncellendi. Yeni parkurlarda sporcular, 150, 70, 48, 32, 25 ve 14 kilometrelik dogal parkurlari asarak macerali bir yaris yasayacak. Etkinlik, 5 kilometrelik Unesco Kosusu ve Çocuk Kosusu ile sona erecek.

Organizasyonda parkurlarin yüzde 85'i toprak yollarda kosuluyor. Iznik Ultra Maratonu'nda 150 kilometrelik parkurun birincisine tüm ödüllerin yani sira agirliginca Iznik zeytini hediye edilecek.

Iznik Belediye Baskani Kagan Mehmet Usta, start alaninda yaptigi konusmada, "Ilçemize gelen tüm yarismacilarimiza hos geldiniz diyor, basarilar diliyorum. Tüm yarismacilarimizi her yil Iznik Ultra Maratonu'na katilmaya davet ediyoruz." diye konustu.

Tüm yarislarin ödül töreni, yarin saat 14.00'te Iznik Yesil Cami bahçesinde gerçeklestirilecek.

Kaynak: AA