Yangin Söndürme Uçagini Engelleyen Jetski Hakkinda Sorusturma

Mugla’da devam eden orman yanginlarina müdahalede, denize inen yangin söndürme uçaginin, jetski ile önüne geçilerek engellendigi iddialari üzerine Bodrum Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan sorusturma baslatildi.

Yangin Söndürme Uçagini Engelleyen Jetski Hakkinda Sorusturma


Olay, önceki gün yangin söndürme çalismalari esnasinda meydana gelmisti. Su almak için deniz yüzeyinde ilerleyen yangin söndürme uçaginin bu hamlesi, önüne çikan bir jetski tarafindan yavaslatilmisti. Bir vatandas tarafindan cep telefonu kamerasina yansiyan görüntülerde yangin söndürme uçaginin su almak için deniz yüzeyine indigi, o esnada jetskinin uçagin önüne geçtigi ve yangin söndürme uçaginin yavasladigi ve durdugu görülüyordu.

“Sorusturma baslatildi”

Olayla ilgili olarak Bodrum Cumhuriyet Bassavciligi sorusturma baslatti. Bassavciliktan yapilan açiklamada, “Bodrum ilçesinde gerçeklesen orman yanginlarinda yangin söndürmekle görevli uçagin denizden su almak için denize alçaldigi ancak bir su araciyla denizde dolasan sahsin engellemesi yüzünden zaman kaybina sebebiyet verdigine iliskin haberler üzerine Bodrum Cumhuriyet Bassavciliginca Kamu Hizmetlerinden Yararlanma Hakkinin Engellenmesi Suçundan sorusturma baslatilmistir. Sorusturma Cumhuriyet Bassavciligimizca titizlikle devam etmektedir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur” denildi.
Kaynak: İHA